Economie

Partnerbijdrage

Dit zijn de beste computerfabrikanten van 2022

De beste computermerken zijn merken die al lang worden vertrouwd door deskundige recensenten. Kijken naar de productgeschiedenis van het bedrijf is een uitstekende plek om te beginnen bij het selecteren van een merk voor je volgende computer. Ontdek waar ze erkenning voor hebben gevonden en of die kenmerken overeenkomen met je bestaande laptop- of desktopvereisten. Eventueel kun je zelfs een refurbished PC van een van de onderstaande fabrikanten kopen, wat vooral een goed idee is als je minder geld te besteden hebt.


Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste computerfabrikanten van 2022
Dit zijn de beste computerfabrikanten van 2022

HP is een bekend merk dat met Lenovo concurreert om 's werelds grootste pc-marktaandeel. Het bedrijf produceert een verscheidenheid aan laptop- en desktopmodellen, die allemaal redelijk geprijsd zijn om in de meeste budgetten te passen. De Pavilion-laptops zijn populair bij dagelijkse consumenten die betrouwbaarheid en waarde willen, terwijl het Envy-assortiment een kleine stap vooruit vertegenwoordigt in kwaliteit en prijsstelling. Er is ook alles, van Chromebooks op instapniveau en Stream-laptops tot de relatief nieuwe Omen-lijn van gamingartikelen, evenals krachtige en robuuste ZBook-laptops van werkstationklasse voor professionals. Met name de meest recente toevoegingen aan HP's high-end Spectre-portfolio trekken de aandacht en wedijveren met andere premium laptops van concurrenten zoals Microsoft en Apple.

Als de grootste computermaker op het moment van schrijven, spreekt het voor zich dat Lenovo de meeste producten heeft. Het biedt een breed scala aan prijzen, van instapniveau tot luxe, voor alles van huizen tot kantoren. Lenovo is een in China gevestigd multinationaal computertechnologiebedrijf. Dit bedrijf produceert desktops, notebooks, personal computers, werkstations, servers, opslagschijven, IT-beheersoftware en computergerelateerde producten en diensten. Lenovo's zakelijke pc's, zoals de ThinkCentre-desktops en ThinkPad-laptops, behoren tot de meest populaire aanbiedingen, met een nieuwere, slankere ThinkBook-reeks gericht op kleine ondernemingen. De meeste ThinkPad-modellen zijn redelijk geprijsd, hebben een eenvoudig ontwerp en zijn ontworpen voor effectief, veilig kantoorgebruik.

Voor veel consumenten is Apple meer dan alleen een merk: het is een manier van leven. Zelfs nadat we eraan gewend zijn geraakt om overal iPhones, iPads en Apple Watches te zien, blijft de technologiegigant uit Cupertino desktops en laptops ontwikkelen met dezelfde trendsettende ontwerpen, verbluffende beeldschermen en eenvoud in gebruik die we gewend zijn. De klassieke iMac alles-in-één-computers, die indruk maken met Retina-displays en 4K- en 5K-resoluties, worden aanbeden door grafische professionals en andere creatievelingen. MacBook-laptops zijn slank en licht, met dunnere MacBook Air en krachtigere MacBook Pro-modellen beschikbaar.

Het brede assortiment hoogwaardige apparaten van het bedrijf is een belangrijke reden waarom Dell tegenwoordig een van de beste computerbedrijven is. Wat je doelstellingen ook zijn, er is zeker een apparaat voor je — en als je je pc rechtstreeks bij Dell koopt, kun je deze precies zo personaliseren als je wilt. Over het algemeen zijn Dell-machines duurder dan andere op de markt, maar je kunt er zeker van zijn dat je een robuuste, betrouwbare computer krijgt die perfect is voor je behoeften. De opmerkelijke reeks ultradraagbare XPS-notebooks, verankerd door de XPS 13, belichaamt het beste wat Dell te bieden heeft. Het is een van de beste laptops die er zijn: krachtig en toch klein en aantrekkelijk, duur maar boordevol prestaties en functies.