Economie

Eigenaren verkopen sterrenrestaurant De Loohoeve en openen nieuw restaurant in Stad

Eigenaren Jeroen en Marleen Brouwer van sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo openen in het eerste kwartaal van 2022 hun nieuwe restaurant in de stad Groningen. Het restaurant, waarvan de naam later bekend gemaakt wordt, is gevestigd in de monumentale bijna 100 jaar oude Theresiakapel. De Loohoeve is verkocht en zal in de huidige vorm tot en met 22 januari 2022 geopend zijn.


Leestijd: 1 minuut

Eigenaren verkopen sterrenrestaurant De Loohoeve en openen nieuw restaurant in Stad
Eigenaren verkopen sterrenrestaurant De Loohoeve en openen nieuw restaurant in Stad

Het echtpaar Brouwer maakte eerder al bekend dat het restaurant en hotel De Loohoeve wilde verkopen omdat de omvang van het bedrijf begon te klemmen. Zij willen zich concentreren op alleen het runnen van een restaurant en hier verder in groeien. Met de verkoop van De Loohoeve en de sluiting na 22 januari 2022 kunnen zij zich volledig richten op hun nieuwe restaurant in Groningen.

Focus op service, gast en beleving
Dit nieuwe restaurant is gevestigd in een monument uit 1927 in de wijk Hoogkerk in de gemeente Groningen. Jeroen Brouwer: “De kapel moest volledig op de schop om er een restaurant te realiseren. We gaan er een onderscheidend en onorthodox restaurant op hoog niveau neerzetten, waarbij onze ambities verder reiken dan in De Loohoeve. Door de kleinere schaal en met een zeer gedreven team kunnen we ons nog meer focussen op de service, de gast en de beleving voor de gast. Ook keukentechnisch is er meer ruimte voor het verhogen van de kwaliteit en kunnen we nog meer aandacht geven aan het product.”

Het nieuwe restaurant heeft plek voor 40 personen en heeft een chef’s table die letterlijk midden in de keuken is geplaatst. Marleen Brouwer: “Keukenchef wordt Janick Niemeijer, die sterrenrestaurants als Oud Sluis, ’t Nonnetje en The Jane in België op zijn cv heeft staan. Aan de voorkant staan we sterk met onze huidige sommelier Nick Nijkamp en huidige maître Helena Cyris, die heeft gewerkt bij driesterrenrestaurants De Librije en Scharzwaldstube in Duitsland.”

De eigenaren nemen afscheid van De Loohoeve met een bijzonder afscheidsmenu en een afscheidsarrangement dat wordt aangeboden tussen 6 en 22 januari 2022. Tegelijk is het binnenkort al mogelijk om alvast een tafel te reserveren.  

Foto: Alieke Eising