Economie

Gemeente past plannen reclamebelasting aan na kritiek ondernemers

B &W van Groningen hebben plannen om te komen tot invoering van reclamebelasting aangepast na kritiek van Groningse ondernemers. De gemeente wil de belasting nu gefaseerd invoeren en bovendien komen er vrijstellingsmogelijkheden voor kleinere ondernemers. Maar afzien van die belasting wil de gemeente niet, en de invoering van die belasting per 1 januari 2024 gaat wél door. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant


Leestijd: 1 minuut

Het college van B&W van Groningen heeft besloten over te gaan tot de invoering van reclamebelasting. Deze belasting moet er voor zorgen dat ‘verrommeling’ van de openbare ruimte wordt tegengegaan. De invoering van de belasting is omstreden: Groningse ondernemers vinden dat dat leidt tot verdere lastenverzwaring. Volgens verantwoordelijk wethouder Mirjam Wijnja (GroenLinks) heeft overleg met de Groningse ondernemers er wél toe geleid dat de oorspronkelijke plannen worden aangepast.

“We hebben goede gesprekken gehad met ondernemers. We zijn het in elk geval wel eens over het doel, namelijk verrommeling van openbare ruimte tegen te gaan. Maar we hebben wel besloten om de reclamebelasting gefaseerd in te voeren. Bovendien willen we kleine ondernemers ontzien, en een groot deel van hen valt daarom straks onder het nul-tarief’, zo betoogde Wijnja woensdagmiddag bij de presentatie van de plannen van de gemeente.

Lees er meer over op de Groninger Ondernemers Courant .