Economie

Partnerbijdrage

Groningen heeft als doel om in 2035 CO2-neutraal te zijn

Een paar jaar geleden heeft de gemeente Groningen besloten om het energieprogramma te versnellen. Dit is destijds gebeurd vanwege de aardbevingen en de problemen die deze bevingen opleverden als gevolg van gaswinning. Bovendien ziet de gemeente het nut en noodzaak van de overgang op duurzame energie steeds breder. Daarom heeft Groningen nu als doel om in 2035 CO2-neutraal te zijn.


Leestijd: 1 minuut

Energiecoaches helpen energie en geld besparen
Energiecoaches helpen energie en geld besparen

Dit houdt in dat je in het straatbeeld van de stad Groningen steeds meer zonnepanelen ziet verschijnen. Bovendien halen hierdoor steeds meer Groningers al hun energie van hun eigen dak, wat dus eigenlijk goedkope energie is. Natuurlijk kosten de zonnepanelen die op het dak worden geplaatst veel geld, maar naar verloop van tijd zal je hierdoor winst gaan maken. Bij bedrijven en instellingen in de provincie Groningen zal deze winst logischerwijs nog hoger zijn dan bij individuen. 

Toch kiest niet elk persoon voor zonnepanelen en dus zonne-energie, er zijn nog veel mensen die liever normale energie van een leverancier gebruiken. Natuurlijk is dit ook nog zeker mogelijk, al kan dit in de toekomst wellicht wel veranderen. Stel, jij wilt een contract afsluiten bij zo een maatschappij wat energie levert. Energie vergelijken is dan zeker aan te raden, zodat jij een samenwerking aangaat met een energieleverancier dat perfect bij jou past. Hiervoor kun je een onafhankelijke energievergelijker gebruiken, dit zorgt ervoor dat je daadwerkelijk het beste aanbod krijgt. 

Bij het vergelijken van dergelijke aanbiedingen is het verstandig om naar meer factoren te kijken. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om wat onderzoek te doen naar de beoordelingen en reviews van andere mensen wat betreft de leverancier van energie waar jij mogelijk een contract wilt afsluiten. Bovendien kun je via zo een site waarop je het aanbod kunt vergelijken aangeven hoeveel energie je verbruikt. 

Daarnaast zal deze site tevens vragen naar wat voor stroom je gebruikt, dus groene of grijze stroom. Bovendien wordt er gevraagd naar het tarief, wil je dat dit vast of variabel is. Je zal ook jouw postcode door moeten geven. Dit is nodig doordat de prijzen verschillen per regio, netbeheerders hanteren namelijk verschillende tarieven. Aan de hand van deze aspecten zal de site alle energiemaatschappijen vergelijken, zodat jij zeker weet dat jouw uiteindelijke keuze de juiste is.