Economie

Groningse ondernemers krijgen hulp bij “Circulair ondernemen”

Veel ondernemers in Groningen houden zich momenteel al volop bezig met verduurzaming van hun pand of hun werkzaamheden. Maar er is ook veel belangstelling voor “Circulair” ondernemen, waarbij grondstoffen zoveel mogelijk opnieuw gebruikt worden. Dat veel ondernemers ook deze stap naar een meer circulaire manier van ondernemen willen zetten, dat bleek gisteren tijdens een goed bezochte bijeenkomst georganiseerd door Bedrijvenvereniging Zuidoost en gemeente Groningen. De bijeenkomst werd gehouden in bedrijfsverzamelgebouw De Stek aan de Euvelgunnerweg.


Leestijd: 1 minuut

Groningse ondernemers krijgen hulp bij “Circulair ondernemen”
Groningse ondernemers krijgen hulp bij “Circulair ondernemen”

Enkele tientallen aanwezigen kregen er informatie over mogelijkheden om in het bedrijfsproces rekening te houden met circulariteit.

Daarvoor is een speciaal programma ontwikkeld, onder de naam CIRCO Track. Tijdens dit programma CIRCO Track maken de deelnemers kennis met circulaire economie en de voordelen die dit een bedrijf kan opleveren. Een CIRCO Track bestaat uit drie bijeenkomsten van een halve dag, waarbij iedere deelnemer met zijn eigen product(en) aan de slag gaat.

Gistermiddag was er een introductiebijeenkomst, de 'CIRCO-Demo'. Tijdens deze CIRCO-Demo werd toegelicht wat circulaire economie concreet voor het bedrijf kan opleveren.

Partners

Het programma CIRCO-Track is een gezamenlijk initiatief van Economische Zaken van de gemeente Groningen, bedrijvenvereniging Zuidoost en Ecoras. De gemeente Groningen heeft de intentie om het initiatief uiteindelijk gemeentebreed uit te rollen en aan te bieden aan meerdere soorten branches. Niet zonder reden: de gemeente streeft naar een volledig circulaire economie, in alle sectoren.