Economie

Harry Bouma: “Ik hoop dat ondernemers in 2023 gewoon lekker kunnen ondernemen, zonder vervelende verrassingen”

De feestdagen staat voor de deur en 2022 zit er bijna op. Het ene bedrijf is nog druk in de weer, het andere legt de werkzaamheden voor dit jaar zo langzamerhand neer. Hoe kijken de Groningse bedrijvenvereniging terug op het afgelopen jaar? En vooruit naar 2023? De Groninger Ondernemers Courant (GROC) sprak daarover met Harry Bouma, voorzitter van Bedrijvenvereniging Zuidoost.


Leestijd: 1 minuut

Harry Bouma: “Ik hoop dat ondernemers in 2023 gewoon lekker kunnen ondernemen, zonder vervelende verrassingen”
Harry Bouma: “Ik hoop dat ondernemers in 2023 gewoon lekker kunnen ondernemen, zonder vervelende verrassingen”

Bouma is bezig met het afronden van de laatste zaken voor 2022; een jaar waar hij met een goed gevoel op terugkijkt. “Het is absoluut een turbulent jaar geweest, met de naweeën van de coronapandemie en de energiecrisis. Er zijn allerlei uitdagingen, maar over het algemeen kijk ik er met een goed gevoel op terug.” Hij noemt het groeiende aantal leden en de activiteiten van de vereniging, waarvan de meeste dit jaar weer fysiek konden plaatsvinden. “We konden weer bedrijfsbezoeken doen en een fysieke eindejaarsbijeenkomst houden, dat voelt echt goed.”

Bouma wijst ook op de tal van projecten waar Bedrijvenvereniging Zuidoost zich dit jaar voor heeft ingezet: het energieproject, het Koploperbos, de vergroening van het Sontplein. Het is nog maar een greep uit alle zaken waar Zuidoost zich mee bezighoudt. Die inzet gaat de bedrijvenvereniging ook volgend jaar gewoon voortzetten. “Er liggen nog zoveel nieuwe uitdagingen en projecten waar we mee aan de slag kunnen. Zo gaan we volgend jaar ook weer verder met verduurzamingsprojecten. En – ook niet onbelangrijk – het uitbouwen van het kersverse jongerennetwerk van de vereniging: Jong Zuidoost.”

Gewoon lekker ondernemen

Voor ondernemers wenst Bouma dat het een jaar van ‘gewoon lekker ondernemen’ wordt. “Ik ben verrast over de veerkracht en positiviteit van ondernemers. Eerst kregen ze te maken met Covid en daarna met de situatie in Oekraïne. Ik hoop dat iedereen volgend jaar gewoon lekker kan ondernemen, zonder allerlei vervelende verrassingen.”