Economie

HBO-ICT alumni van Hanzehogeschool Groningen blijven het liefst in Noord-Nederland

HBO-ICT alumni blijven na hun afstuderen het liefst in Noord-Nederland. Nog steeds, want het is al voor het vijfde jaar dat is onderzocht waar de afgestudeerden een baan zoeken en vinden. Dat blijkt uit de gepubliceerde factsheets van IT Academy Noord-Nederland.


Leestijd: 1 minuut

HBO-ICT alumni van Hanzehogeschool Groningen blijven het liefst in Noord-Nederland
HBO-ICT alumni van Hanzehogeschool Groningen blijven het liefst in Noord-Nederland

Ieder jaar onderzoekt de IT Academy waar HBO-ICT studenten na het afstuderen een baan vinden. Over de periode van 2014-2019 gaat het om 78% HBO-ICT’ers die in de noordelijke regio aan de slag gaan. In deze factsheets deelt de IT Academy naast de regio, informatie over de sector waarin zij werkzaam zijn. Daarnaast worden de functies die de recent afgestudeerden bekleden gepresenteerd.

Er wordt vaak gesteld dat recent afgestudeerden uit Noord-Nederland na hun studie naar organisaties in de Randstad gaan. IT Academy Noord-Nederland tracht met factsheets over HBO-ICT alumni meer duidelijkheid te scheppen betreffende de stand van zaken op de (ICT)arbeidsmarkt.

In deze factsheets wordt per jaar informatie gedeeld over (recentelijk) afgestudeerden van de opleiding HBO-ICT van de Hanzehogeschool Groningen. Hierin staan de regio van de organisaties waar de alumni werken, de sectoren waarin alumni werkzaam zijn toegespitst per afstudeerrichting en de top drie functies die alumni bekleden vermeld.

Voor gedetailleerde informatie per jaar wordt verwezen naar de kennisbank van IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. Op deze pagina wordt meer informatie gegeven over de keuzes die gemaakt zijn en hoe de benodigde informatie is verkregen. Daarnaast publiceert de IT Academy hier eveneens informatie over de opleiding Communication Multimedia Design (CMD) van de Hanzehogeschool Groningen. Binnenkort volgt de factsheet over 2019 van deze opleiding.