Economie

Partnerbijdrage

Hoge energieprijzen? Besparen begint met isoleren

Afgelopen donderdag meldde het CBS dat de inflatie in Nederland in juli is gestegen tot het hoogste niveau sinds 1975. Dat komt voornamelijk door de sterk oplopende energieprijzen. Steeds meer huishoudens komen in de knel door deze hoge prijzen, zo waarschuwt budgetvoorlichtingsinstituut Nibud. En aan die stijging lijkt voorlopig nog geen eind te komen. Wat kun je doen tegen een torenhoge energierekening? Volgens Isolatiebedrijf Groningen is isoleren de eerste stap.

“Besparen begint met isoleren, want een huis verliest veel warmte via de muren, de vloer en het dak. Door isolatie pak je je woning als het ware in, waardoor de warmte beter wordt vastgehouden. Dat kan op jaarbasis honderden euro’s besparen”, weet Isolatiebedrijf Groningen. “Een investering is met deze hoge energieprijzen dus snel terugverdiend en bovendien merk je direct dat de energierekening omlaag gaat. Eigenlijk is isoleren de eerste stap om hoge energieprijzen tegen te gaan.”


Leestijd: 1 minuut

Hoge energieprijzen? Besparen begint met isoleren
Hoge energieprijzen? Besparen begint met isoleren

De meeste huiseigenaren in Groningen kiezen voor spouwmuurisolatie, omdat dit relatief goedkoop is en doorgaans al in één dag gedaan kan worden. Via boorgaten aan de buitenkant van de muur wordt de spouw gevuld met isolatiemateriaal. Dit zorgt ervoor dat warmte langer in de woning blijft hangen. Tegelijkertijd houdt het isoleren van de spouwmuur de warmte in de zomer juist buiten. Nagenoeg iedere woning die gebouwd is vóór 1980 heeft een spouwmuur die geïsoleerd kan worden.

Ook kruipruimte isolatie is een veelgekozen methode. Hierbij wordt er isolatie op de bodem van de kruipruimte geplaatst. Boven de isolatielaag zal zich dan een warme en droge luchtlaag vormen, wat ervoor zorgt dat kou en tocht niet langer via de bodem omhoog komt. Wie thuis last heeft van een koude vloer of natte kruipruimte, kan met het isoleren van de kruipruimte niet alleen besparen op de energierekening, maar ook vochtproblemen voorkomen, zoals schimmel, stank en rot.

Wie benieuwd is naar de beste isolatiemogelijkheden voor zijn of haar woning in Groningen en omgeving, kan contact opnemen met Isolatiebedrijf Groningen. Via de website isolatiebedrijfgroningen.com kan men vrijblijvend een offerte aanvragen om inzicht te krijgen in de kosten van bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of kruipruimte isolatie. Binnen 2 werkdagen ontvang je dan een offerte voor isolatie in Groningen. Het aanvragen van een offerte is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.