Economie

Ingrijpende plannen Healthy Ageing Campus Groningen, bij UMCG/Vrydemalaan

De Healthy Ageing sector in Groningen groeit stevig door. Het gaat daarbij om onderzoek, onderwijs én bedrijvigheid rond het thema “gezond ouder worden”. Om alle initiatieven ook in de toekomst ruimte te bieden werken de gemeente Groningen en UMCG aan plannen voor nieuwe bouwprojecten bij het UMCG en aan de Vrydemalaan. Dinsdag 24 januari is daarover een informatiebijeenkomst.


Leestijd: 1 minuut

Ingrijpende plannen Healthy Ageing Campus Groningen, bij UMCG/Vrydemalaan
Ingrijpende plannen Healthy Ageing Campus Groningen, bij UMCG/Vrydemalaan

Het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) organiseert daarom een informatiebijeenkomst op dinsdag 24 januari over de bouwprojecten op het UMCG-terrein (Healthy Ageing Campus). Voor dit hele gebied, inclusief de Vrydemalaan wordt in 2023 een gebiedsvisie gemaakt.

Gebiedsvisie

Het gebied bestaat uit twee delen. Het gedeelte ten zuiden van de Vrydemalaan is eigendom van de UMCG en RUG (Rijksuniversiteit Groningen) en het voormalige Bodenterrein dat eigendom van de gemeente Groningen is. De twee delen zijn van elkaar gescheiden door de Vrydemalaan. Voor dit hele gebied wordt één gebiedsvisie gemaakt. Het doel van de gebiedsvisie is om richting te geven aan de verdere ruimtelijke ontwikkeling van dit gebied.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst bestaat uit een inloopmarkt en een aantal presentaties. De inloopmarkt is aan de Fonteinstraat in het UMCG tussen 16:00 – 20:00 uur. Naast de inloopmarkt zijn er twee momenten waarin er meer verteld wordt over een aantal onderwerpen: het plan voor de bouw, hoe het UMCG terrein er uit komt te zien en hoe het nu verder gaat. Daarna wordt een video over het UMCG van 2035 getoond. De presentaties beginnen om 17:00 en om 18.30 uur en duren ongeveer 40 minuten. Aanmelden voor de presentaties kan vóór 21 januari 2023 via de mail. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Groningen.