Economie

Partnerbijdrage

Is een tv vandaag de dag nog nodig?

Door alle ontwikkelingen op technologiegebied lijken bepaalde zaken overbodig te worden. Of dit werkelijk zo is, dat valt te betwijfelen. Neem bijvoorbeeld de verkoop van boeken. Een aantal jaren geleden werd voorspeld dat dit enorm zou dalen en dat iedereen massaal over zou gaan tot de (illegale) aanschaf van e-books. Er was even een dip, maar tegen iedere verwachting in is de verkoop van boeken de afgelopen jaren juist weer gestegen. Zo zijn trends en ontwikkelingen gewoonweg niet te voorspellen. Hetzelfde geldt voor de tv in de huiskamer. Is deze nog nodig of niet?


Leestijd: 2 minuten

Is een tv vandaag de dag nog nodig?
Is een tv vandaag de dag nog nodig?

Tv, ja of nee?

Mensen die vooral series in hun eentje kijken en verknocht zijn aan de iPad doen de tv massaal het huis uit. Zij kijken liever een serie waar en wanneer het hen uitkomt. Dat laatste is een trend die ook wel door lijkt te zetten; we kijken steeds minder analoge tv. We kijken vooral tv en programma’s op de momenten dat onszelf uitkomt. Toch zien we dat de verkoop van tv’s niet echt aan het dalen is. Dit komt mede door de ontwikkeling van de tv zelf. De reguliere televisie heeft plaats gemaakt voor de smart tv wat werkelijk de beste tv’s van dit moment zijn. Op een smart tv kun je zowel reguliere tv kijken als series. Je kunt er ook mee op internet en spelletjes op spelen. Een tv is daarmee veel meer dan dat hij vroeger was.

De beleving

Iets wat je met een tablet ook niet bereikt -maar met een tv wel- is de beleving. Een filmavondje met zijn tweeën op een tablet heeft lang niet de sfeer, dan wanneer je samen naar een groot scherm zit te kijken. Zeker niet wanneer je dat scherm ook nog eens hebt aangesloten op een audiosysteem, iets wat door middel van bluetooth en WiFi tegenwoordig ook snel geregeld is bij de tv’s. Nog een reden om wel voor een tv te gaan, het is een garantie voor quality time met je partner, vrienden of het gezin.

Kortom, de tv lijkt nog niet uit de huizen verdwenen. Wel is aan te raden om voor een tv te gaan waar je meer op kunt dan alleen tv kijken. Een aparte tv kamer inrichten is wel een trend die we steeds meer zien, hier moet je echter wel de ruimte in huis voor hebben. Maar of de tv een plekje in jouw huis verdient? Zeker weten!