Economie

Partnerbijdrage

Je auto snel en gemakkelijk verkopen

Je auto verkopen. Waar begin je? Dat is een heel goede vraag. Er zijn namelijk tal van redenen waarom je je auto wil verkopen. Misschien heb je hem niet meer zoveel nodig, is het te duur om een eigen auto aan te houden of krijg je een auto van de zaak. Wanneer je niet van plan bent om een auto terug te kopen, dan is het niet altijd een optie om je auto bij een garage aan te bieden. Zij moeten immers ook weer verdienen aan het doorverkopen van je auto. Je wil een eerlijke prijs. En terecht. Heb je dan al aan Autoverkoopsites.com gedacht om je auto te verkopen?


Leestijd: 3 minuten

Je auto snel en gemakkelijk verkopen
Je auto snel en gemakkelijk verkopen

Online verkopen

Tegenwoordig kun je alles online kopen en vooral verkopen. Dat geldt dus net zo goed voor een tweedehands auto. Maar welk prijskaartje mag je aan de spiegel hangen om je auto te verkopen? Om erachter te komen wat je auto echt waard is, kun je via een verkoopsite je kenteken invoeren. Je krijgt dan binnen 24 uur een goede prijs in je mailbox. En niet van één aanbieder. Net als met het aanschaffen van een zorgverzekering is het goed om een bod op je auto te ontvangen van verschillende websites. De reden hiervoor is simpel: door te vergelijken kom je tot de beste prijs. En je wil je bolide nu eenmaal voor een goede, eerlijke prijs verkopen.

Auto online kopen

Het is ook mogelijk om een auto via het internet te kopen. Er worden op verscheidene platforms veel auto’s aangeboden. Natuurlijk zal de verkoper aangegeven dat de auto in goede staat is of van een ‘oud vrouwtje’ is geweest, maar als je dat helemaal zeker wil weten, dan ga je eerst via check mijn kenteken het kenteken nakijken. Je ontvangt direct de waarde van de auto en als je wil kun je een rapport opvragen. Dit rapport bevat allerlei informatie over de auto, zoals de technische specificaties van de auto, bouwjaar en modelinformatie, maar ook over de historie van de auto. Bijvoorbeeld of er grote schadeherstelwerkzaamheden zijn verricht en de auto ooit betrokken is geweest bij een ongeluk. Je kan deze website ook gebruiken om meer informatie in te winnen over je eigen auto, want je krijgt naast een rapport ook een prijsopgaaf, hoe lang men denkt dat je auto te koop zal staan en wat vergelijkbare occasions hebben opgeleverd. In ieder geval helpt het je om de beste prijs te bepalen.

Meer informatie voor een goede prijs

Hoe meer informatie je vergaart over de auto die je wil verkopen (of kopen), des te beter ben je voorbereid op eventuele verrassingen wanneer je de auto voor het eerst ziet. Door het vergaren van deze informatie weet je bovendien zeker dat je de auto voor een eerlijke prijs verkoopt of koopt. Deze kennis helpt je uitermate bij het onderhandelen met een koper of eventuele handelaar in occasions. Want zeg nu zelf, het verkopen van je eigen auto is niet iets wat je dagelijks doet en dus wil je goed beslagen ten ijs komen. Maak dus gebruik van alle mogelijkheden die je wordt geboden.

Goede koper

Evenals het vinden van een goede koper. De auto die je met veel plezier gekocht hebt en in hebt gereden, ga je nu toch ineens aan iemand anders verkopen. Je gunt de ander een goede auto en je gunt je auto een goede nieuwe eigenaar. Tijdens het vergelijken van de autoprijzen wordt er tevens contact gelegd met mogelijke kopers. Een tweede voordeel hiervan is dat je ook een betrouwbare koper treft. Zo krijg je altijd de beste prijs en nieuwe eigenaar voor je auto. Bovendien zal je alles snel kunnen afhandelen, zodat je ook snel – als er geen auto meer terugkomt in het huishouden – je verzekeringen en andere aan de auto gerelateerde administratie kan opzeggen en ordenen.

Beste prijs, beste koper

Dus als je geen zin hebt om honderden meters om te moeten rijden door allerlei wegafsluitingen, terwijl je met je fiets vele malen sneller op de plaats van bestemming kan aankomen, dan verkoop je je auto toch gewoon. Doe het dan wel veilig en snel via een verkoopsite om de beste prijs en koper te vinden.