Economie

Kenniscafé voor horecaondernemers: hoe hou je je horecabedrijf rendabel?

De marges in de horeca staan onder druk. Hoe houd je als ondernemer je bedrijf gezond en winstgevend? Op woensdag 26 november 2025 organiseren Generation Hospitality en Economic Board Groningen de derde editie van het Horeca Kenniscafé, met dit keer als thema ‘Marge Matters’ – hoe houd je de horeca rendabel?


Leestijd: 1 minuut

Tijdens het kenniscafé in The Dog’s Bollocks in Groningen duiken ondernemers, experts, docenten en studenten uit de horecabranche samen in de financiële kant van de zaak. Met concrete inzichten, praktijkvoorbeelden en persoonlijke verhalen krijgen deelnemers handvatten om hun bedrijfsvoering te versterken.

Na een presentatie van Jos Klerx, sectorspecialist horeca, recreatie en toerisme bij Rabobank, over de laatste cijfers en trends, volgt een panel met vier inspirerende gasten uit de Groningse horecasector: Jan Akkermans van Garde Hotels, Ewoud Dijkman van Grandcafé De Hoek; Gijs Vermeer van het Groninger Groeifonds en Jos Klerx van de Rabobank.

Samen gaan zij in gesprek over slimme strategieën voor gezonde marges, groei en toekomstbestendig ondernemerschap in de horeca. Deelnemers kunnen hun vragen stellen, ervaringen delen en inspiratie opdoen om direct mee aan de slag te gaan.

Na afloop is er ruimte om na te praten en te netwerken met collega’s en partners uit de sector.

Het kenniscafé vindt plaats op 26 november van 16.00 tot 18.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur) bij The Dog’s Bollocks. Aanmelden kan via deze link.