Economie

Partnerbijdrage

Kinderfeestje gered dankzij Wespennest Verwijderen!

Ze kijkt er al weken naar uit, je kleine meid. Zaterdag is het zover, dan is ze jarig. ‘s Middags heeft ze een kinderfeestje en aan het einde van de middag komen haar opa’s en oma’s, ooms en tantes, neefjes en nichtjes. Voor het kinderfeestje heb je een spelletjesmiddag in de tuin gepland en voor ‘s avonds een gezellige barbecue. Alle voorbereidingen zijn getroffen, de weersverwachtingen zijn prima en niets staat dus een prachtige dag in de weg. Of toch?


Leestijd: 3 minuten

Kinderfeestje gered dankzij Wespennest Verwijderen!
Kinderfeestje gered dankzij Wespennest Verwijderen!

Het is maandag en je besluit de nieuwe barbecue te testen, zodat je zaterdag niet voor verrassingen komt te staan. Met een glaasje bier in de hand draai je de spareribs om en om terwijl je op het rek erboven de kippenpootjes laat nagaren. Je zet het bierglas aan je lippen en wilt net een flinke slok nemen als je onderbewustzijn je waarschuwt. Snel trek je het glas weg en je ziet een wesp in je bier spartelen. Wauwwww, als je die in je mond had gekregen…

Dan een schreeuw. Je zoontje is even verderop een balletje hoog aan het houden, in afwachting van het eten. Je ziet hem wild om zich heen slaan. ‘Rot-wespen’, hoor je hem roepen. Tijdens het eten zoemen de wespen om jullie heen. De oudste zoon is al naar binnen gegaan met zijn bord. ‘Zo kan ik niet eten, hoor”, mopperde hij. Je dochtertje kijkt sip naar haar glaasje sinas. “Papa kijk, er drijft een wesp in.”

Als na het eten de tafel is afgeruimd en je zit met een kopje koffie om je heen te kijken valt het je pas op hoeveel wespen er in je tuin rondvliegen. Het zijn er tientallen, misschien wel honderden, realiseer je je ineens. Dat kun je zaterdag niet hebben, met al die kinderen in de tuin! Je besluit eens verderop in de tuin te gaan kijken. Richting het houthok achter de garage neemt het gezoem toe. Je ziet een vliegende beweging in die richting én de andere kant op.

Bij het houthok is het een drukte van belang. Je bukt en kijkt onder het dak van het hok. Wat? Nee toch zeker? Is dat…? Ja. Daar zit een nest. Dichterbij durf je niet te gaan, maar je ziet een papierachtige bol in de hoek van het dakje. Wespen vliegen af en aan. Oh nee!

Je loopt terug naar het terras en pakt je telefoon. Je zoekt op wespen bestrijden in Groningen. Wespennest Verwijderen is de eerste aanbieder. Je kunt er op postcode een lokale wespenbestrijder vinden. Dat is mooi, iemand uit de buurt. Die is dus zo bij je. Je vult je postcode in, een nummer verschijnt en je klikt erop. “Met Allard, goedenavond”, klinkt het.

Een minuut later is de afspraak gemaakt. “Goed dat je nu belt”, zegt de wespenbestrijder. “Als ik morgen het wespennest verwijder, dan heb je zaterdag geen problemen rond het feestje van je dochtertje.” Dat klinkt goed. Tevreden hang je op.

De volgende dag staat Allard van Wespennest Verwijderen keurig op het afgesproken tijdstip op de stoep. Hij vraagt iedereen naar binnen te gaan en ramen en deuren dicht te houden. De hond moet ook naar binnen. Vanuit de woonkamer zie je hem in zijn pak naar achteren wandelen, de gifspuit in de hand. Even later komt hij weer terug lopen, de duim omhoog.

“Je kunt nog een paar dagen wat wespen zien, maar zaterdag kun je met een gerust hart je feestje houden”, zegt hij. Je betaalt per pin, schudt Allard de hand en zwaait hem uit. In gedachten geef je jezelf een schouderklopje. “Goed gedaan jongen”, zeg je lachend tegen jezelf.