Economie

Partnerbijdrage

Kun je met een negatieve BKR registratie nog steeds een huis kopen?

Leaset u een auto of heeft u een lopende rekening? Dan wordt u geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Om bij het BKR geregistreerd te worden, moet u een lening hebben van minimaal 250 euro. Het BKR houdt dus bij wat voor kredieten u heeft. Wilt u een hypotheek aangaan om een huis te kopen? Dan zal deze kredietverstrekker uw financiële situatie bekijken. Echter hoort daar ook uw BKR registratie bij. Echter wilt dit niet meteen zeggen dat dat hierdoor niet mogelijk is, maar het hangt er wel vanaf wat voor registratie u heeft. Er zijn twee verschillende BKR registraties namelijk een positieve en negatieve registratie. In deze blog vertellen wij u of het nog steeds mogelijk is om met een negatieve BKR registratie een huis te kopen.


Leestijd: 2 minuten

Kun je met een negatieve BKR registratie nog steeds een huis kopen?
Kun je met een negatieve BKR registratie nog steeds een huis kopen?

We kennen een positieve en een negatieve BKR registratie, maar wat is nu precies het verschil? Bij een negatieve registratie spreken we van achterstand van betaling. Het is bij de kredietnemer enige tijd niet mogelijk om aan de betaling te voldoen. Het ‘rood staan’ op de bank is hiervan het bekendste voorbeeld. Ook kan het bijvoorbeeld zijn dat u de lasten van een lening tijdelijk niet kunt dragen. Als dit voor langere tijd aanhoudt, ontvangt u een negatieve BKR registratie. Hier dient u echter wel mee uit te kijken, zeker omdat dit bij het kopen van een huis cruciaal wordt. Hoe gaat dit nu precies in zijn werking? Bij de aanvraag van een hypotheek wordt uw financiële situatie bekeken. Uw maandelijkse inkomsten worden vergeleken met uw lasten. Echter behoort ook de BKR tot deze lasten. Als uw kredietverstrekker dan ook maar één negatieve BKR registratie ziet, kan hij al besluiten de hypotheek niet te verstrekken of dit het maximale leenbedrag flink te verlagen. Dit is natuurlijk ontzettend zonde.

Wilt u een hypotheek aangaan om een huis te kopen? Dan kan een BKR registratie verwijderen te overwegen zijn. Dit is helaas niet altijd mogelijk en er gaat flink wat tijd in zitten. Daardoor kunt u de BKR registratie verwijderen aan een externe partij zoals Dynamiet Nederland overlaten. Deze partij heeft vaak meer juridische kennis en kan snel en nauwkeurig inschatten of uw situatie kans van slagen heeft. Maar wanneer kan het wel kunnen om een BKR registratie te verwijderen? Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de gegevens onjuist zijn vastgelegd of de uiterlijke termijn niet klopt. Daarnaast is het goed mogelijk dat de belangen om de registratie te verwijderen veel groter zijn dan het belang van de registratie. Ook in dit geval is het mogelijk. Een externe partij helpt u hier graag bij en kan u uitgebreid adviseren.