Economie

Loopsportcentrum Noord: op loopgebied alles onder één dak in Groningen

Het idee is simpel: breng álles wat te maken heeft met rennen, trimmen, wandelen en andere loopsporten samen onder één dak. Masseurs, fysiotherapie, sportmassage, de organisatie van wandelevenementen of speciale hardloop-artikelen. Toch werd zo’n centrum nog nergens gerealiseerd. Maar in Groningen is dat wel gelukt. Aan de Regattaweg , op het industrieterrein Oosterhoogebrug, is in een groot pand het ‘Loopsportcentrum Noord’ geopend


Leestijd: 1 minuut

Loopsportcentrum Noord: op loopgebied alles onder één dak in Groningen
Loopsportcentrum Noord: op loopgebied alles onder één dak in Groningen

Advies op het gebied van hardlopen. Fysiotherapie. Sportmassage, een pedicure, de organisatie van wandeltochten als Tocht om de Noord of het begeleiden van loopgroepen: de meest uiteenlopende diensten of artikelen die te maken hebben met hardlopen en wandelen zijn sinds begin dit jaar samengebracht onder één dak. Dat is het dak van het Loopsportcentrum Noord aan de Regattaweg in Ulgersmaborg – een voor Groningen en waarschijnlijk voor heel Nederland unieke voorziening.

Huiselijke sfeer

Behalve dat het Loopsportcentrum uniek is omdat alle specialismen en producten er zijn te vinden, is het om nog een andere reden bijzonder: de sfeer. ‘We proberen hier ook een huiselijke sfeer te scheppen, met een zo persoonlijk mogelijke benadering. Het zou mooi zijn wanneer er hierdoor een soort buurthuis ontstaat. Dus niet alleen een plek waar je kunt sporten, maar waar je ook even gezellig een praatje kunt maken met andere mensen’, vertelt Jan Douma.

Lees meer over dit centrum op de website van de Groninger Ondernemers Courant.