Economie

Match door Banenwinkel: “Over een paar dagen begint hij al!”

Eerlijk gezegd wist eigenaar Arnold Ensing van café Wolthoorn & Co niet eens dat zijn vacature op de Wall of Talent van de Banenwinkel in de Zwanestraat terecht was gekomen. Dus de verrassing was groot toen zich afgelopen week een kandidaat zich meldde. Het bleek een match: “Volgende week is zijn eerste dag!”


Leestijd: 1 minuut

Door een samenwerking tussen de Banenwinkel en Horeca Groningen was de vacature van Cafe Wolthoorn & Co ‘per ongeluk’ ook op de vacaturewand in de Banenwinkel beland. Want: alle vacatures die Horeca Groningen binnenkrijgt, krijgen automatisch ook een plekje op de Wall of Talent, de muur met daarop alle oproepjes van werkgevers én werkzoekenden.

En zo belandde daar dus ook de vacature waarin een barmedewerker voor De Wolthoorn werd gezocht. Een vacature die, eerlijk is eerlijk, ook eigenlijk al vervuld was. Arnold Ensing: “Ik had de oproep in de weken daarvoor al op allerlei plekken gedeeld, en dat had al een hele goede kandidaat opgeleverd. En dat de vacature ook nog bij Horeca Groningen openstond, dat wist ik eigenlijk helemaal niet.”

Groot was de verrassing dan ook dat vorige week Freek zich aan de bar van de Wolthoorn meldde, met de mededeling dat hij in de Banenwinkel de vacature had gezien. “Freek bleek een echte topper, dus ja, die wilde ik eigenlijk niet laten lopen”, vertelt de café-eigenaar. Lachend: “Dus komende maandag is zijn eerste dag!”

Banenwinkel én Banenborrel

De Banenwinkel is een initiatief van de Groningen City Club (GCC) en brancheorganisatie INretail en een antwoord op de krappe arbeidsmarkt. De naam doet het al vermoeden: de Banenwinkel is een fysieke winkel waar ondernemers, werkzoekenden maar ook werknemers elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Werkzoekenden kunnen altijd even binnenlopen, maar zijn ook welkom bij de Banenborrel, zegt Erwin Mulder van de GCC. “Ook werkgevers die zich hier willen presenteren zijn welkom.” De Banenborrel is volgende week woensdag, 10 juli, van 15 tot 17 uur in de Banenwinkel. “De borrel is dé manier voor werkzoekenden en werkgevers om met elkaar in contact te komen.”