Economie

Nieuwe invulling oude gemeentehuis Haren: Noordelijk Belastingkantoor

Het voormalige gemeentehuis van Haren heeft een nieuwe huurder: het Noordelijk Belastingkantoor.


Leestijd: 1 minuut

Haren heeft een nieuwe ondernemersvereniging: Bedrijvenvereniging Haren
Haren heeft een nieuwe ondernemersvereniging: Bedrijvenvereniging Haren

Op dit moment zit het Noordelijk Belastingkantoor aan de Trompsingel in Groningen. Het Noordelijk Belastingkantoor huurt de huidige kantoorruimte van de gemeente Groningen.

De nieuwe locatie voldoet beter aan de huisvestingswensen van het Noordelijk Belastingkantoor dan de huidige locatie. Ook de dienstverlening naar de klanten toe wordt verbeterd. De ligging zorgt voor een betere bereikbaarheid. De aanstaande verhuizing van het Noordelijk Belastingkantoor wordt rond het einde van het jaar verwacht, zo meldt een woordvoerder.

Met de verhuizing van het Noordelijk Belastingkantoor krijgt het voormalig gemeentehuis van Haren voor de lange termijn een mooie invulling. De huidige gebruikers zijn Burgerzaken en het Gebiedsteam van de gemeente Groningen, de WIJ en een projectorganisatie voor jeugdhulp. Deze blijven hier ook gehuisvest. De ruimte die vrijkomt aan de Trompsingel wordt door de gemeente Groningen ingezet voor ambtelijke huisvesting.

Het Noordelijk Belastingkantoor heft en int de belastingen voor de waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa’s en Wetterskip Fryslân en de gemeenten Groningen, Delfzijl, Loppersum en Appingedam. Ook handelt het kantoor voor een groot aantal gemeenten in Noord-Nederland de kwijtscheldingsverzoeken af.