Economie

Ondernemende Stadjers gezocht voor strijd tegen armoede – "Omarm Groningen Challenge" op 24 november

Ondernemers en andere ondernemende Stadjers hebben vaak bijzondere eigenschappen die zeer waardevol zijn bij het oplossen van problemen. Zoals armoede of andere sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Mensen die deze kwaliteiten of ervaring hebben worden van harte uitgenodigd om samen met anderen bepaalde problemen op te lossen tijdens de “Omarm Challenge Groningen” die donderdag 24 november wordt gehouden.


Leestijd: 1 minuut

Ondernemende Stadjers gezocht voor strijd tegen armoede – "Omarm Groningen Challenge" op 24 november
Ondernemende Stadjers gezocht voor strijd tegen armoede – "Omarm Groningen Challenge" op 24 november

Omarm Groningen is een plek waar je terecht kunt om mee te helpen aan initiatieven op het gebied van armoede in de gemeente Groningen. Omarm Groningen is een platform voor ondernemers die sociaal maatschappelijk van betekenis willen zijn. Maar het is ook een plek waar maatschappelijke organisaties vragen aanreiken. Die kunnen gaan over het aanpakken van armoede, het tegengaan van eenzaamheid of het oplossen van andere behoeften. “Omarm Groningen” wil ondernemend Groningen verbinden met partijen die zich inzetten voor mensen met een hulpvraag.

Meedoen hoeft niet per definitie alleen met geld. Sterker nog, juist ondernemerschap wordt gewaardeerd. En dan kan het gaan om goederen, dienstverlening, kennis maar ook het beschikbaar stellen van je netwerk. Met Omarm Groningen zoeken we ondernemers en organisaties van betekenis.  Die het belangrijk vinden om betekenisvol te ondernemen. Soms zit hem dat in kleine dingen. Een lunch voor twintig personen die ineens over is omdat de reservering werd gecanceld. Of het aanbieden van overjarige, maar nieuwe voetbalschoenen die niet verkocht zijn na de uitverkoop”, aldus Omarm Groningen over de eigen doelstellingen.

Tijdens de Challenge op 24 november kunnen mensen met leuke ideeën en/of organisatietalent in teamverband samen hun ideeën uitwerken over bestrijding van armoede in Groningen. De Challenge is die dag in The Student Hotel, Boterdiep 9, van ’s middags drie tot half zes.

Aanmelden kan hier op de homepagina van de website van Omarm Groningen, met een team van minimaal 3 personen.