Economie

Partnerbijdrage

Ontdek de kracht van de bedrukte kubus als reclame-uiting

Wie de aandacht wil trekken voor een winkel, product of dienst, heeft tal van mogelijkheden, displays, posters of vloerstickers bijvoorbeeld. Tussen al die reclame-uitingen is het van essentieel belang om op te vallen. Dat kan met afwijkend gevormd promotiemateriaal. Daarom duiken we in dit artikel in de mogelijkheden van de bedrukte displaykubus.


Leestijd: 2 minuten

Ontdek de kracht van de bedrukte kubus als reclame-uiting
Ontdek de kracht van de bedrukte kubus als reclame-uiting

De reclamekubus is een kartonnen kubus, waarvan de zijden worden bedrukt met logo’s of andere reclame-uitingen. De kubus kan dan in winkels, etalages of op evenementenlocaties worden geplaatst om een bepaalde boodschap over te brengen. Door de vorm – die afwijkt van andere display varianten als posters of stickers – trekken deze kubussen sneller de aandacht van winkelend publiek.

Dat effect kan verder worden versterkt door bijvoorbeeld gebruik te maken van felle kleuren en opvallende designs. Kartonnen kubussen bedrukken geeft een vrijwel eindeloze vrijheid op het gebied van de vormgeving van jouw reclame-uiting.

Voor het maken van reclamekubussen worden verschillende typen karton gebruikt. Dit is afhankelijk van het formaat van de kubus en waar hij voor gebruikt moet gaan worden. Meestal wordt er gebruikt gemaakt van karton van 1-3 millimeter dik.

Doordat ze worden gemaakt van karton is het bedrukken van de kubussen eenvoudig. Hiervoor wordt veelal UV-inkt gebruikt, waardoor een natuurlijke glans ontstaat. Daarnaast kan ervoor worden gekozen om meerdere kubussen te bedrukken, zodat ze als een blokkentoren kunnen worden opgestapeld. Daarbij ontstaat al snel een speels effect wat extra de aandacht trekt. Door de kubussen om en om een kwartslag te draaien, toon je aan iedere kant een combinatie van het bedrijfslogo, een opvallend beeld en een reclameboodschap.

Ook voor evenementen of beurzen zijn bedrukte kubussen ideaal. Ze zijn stevig en lichtgewicht, wat het eenvoudig maakt om ze te plaatsen en verplaatsen. Zo kun je eenvoudig je beursstand ombouwen naar veranderende omstandigheden tijdens de beursdag. Daarnaast zijn de kubussen meestal als plat pakket te vervoeren: na gebruik klap je ze eenvoudigweg in zodat ze weinig ruimte innemen en eenvoudig opgeborgen kunnen worden.

Met het bedrukken van kubussen kun je dus eigenlijk alle kanten op. Want je hoeft natuurlijk niet te stoppen bij die ene kubus. Waarom zou je niet meerdere kubussen combineren tot één gigantische reclame-uiting, samengesteld uit op elkaar aansluitende vlakken als een soort reusachtige Rubik’s kubus? Zo bouw je in een handomdraai een reusachtige weergave van je logo, bedrijfsnaam of slogan of zelfs een visuele achtergrond die op het decor van een theatervoorstelling niet zou misstaan.

Op die manier is het zelfs mogelijk om met reclamekubussen een complete, makkelijk verplaatsbare beursstand te creëren. De enige beperking is in feite je eigen fantasie. Hopelijk hebben we met dit artikel die fantasie een beetje aan het werk kunnen zetten. Zie jij al voor je hoe je jouw merk extra vorm geeft met de perfecte reclamekubus?