Economie

Partnerbijdrage

Op welke grote aankopen moet je altijd voorbereid zijn?

Het leven zit vol met onvoorspelbare momenten. Daardoor moet je soms flexibel inspelen op de situatie en dat kan je geld kosten. In dit artikel zetten we drie grote aankopen op een rij waarvoor je eigenlijk altijd een bepaald bedrag op de bank zou moeten


Leestijd: 2 minuten

Op welke grote aankopen moet je altijd voorbereid zijn?
Op welke grote aankopen moet je altijd voorbereid zijn?

Als we het over primaire levensbehoeftes hebben, dan staan eten en drinken natuurlijk bovenaan de lijst. Producten die niet zo lang houdbaar zijn, met name verse etenswaren, bewaar je in de koelkast of vriezer. Dus als één van deze apparaten stuk gaan, dan heb je een acuut probleem. Daarom is het zo belangrijk om voor deze huishoudelijke uitgaven een bedrag achter de hand te hebben. Stel je maar eens voor wat er gebeurt als al het eten uit je koelkast en/of vriezer bederft. Daar word je echt niet vrolijk van. Misschien kosten die producten bij elkaar wel net zoveel als een nieuw apparaat!

Over de aardbevingen in de provincie hoeven we je natuurlijk niets meer uit te leggen. Helaas zijn die een vast onderdeel geworden van het wonen in Groningen. Daarbij komen soms hele gevels los van de woning, of het metselwerk laat los. In veel gevallen zijn ook de spullen die in huis te vinden zijn de klos. Serviesgoed en glazen, maar ook glazen tafelbladen en glas in kasten. Het kan wel even duren voordat de verzekering een vergoeding uitkeert, als je hiervoor al verzekerd bent. Daarom is het verstandig om voorbereid te zijn op de aankoop van nieuwe huisraad.

Er zijn apparaten die zo onmisbaar zijn dat we eigenlijk niet meer zonder kunnen. Kun je het je nog voorstellen dat je de was doet met de hand? Zo ging dat vroeger, maar tegenwoordig hebben we steeds slimmere wasmachines die ons daarbij helpen. Totdat ze ermee ophouden dan. In dat geval is het wel fijn dat je snel een vervanger kunt kopen. Een droger is ook handig, maar minder onmisbaar. Je kunt de was immers ook wel buiten of in huis ophangen om te drogen. Toch zullen de meeste mensen ook voor hun kapotte droger snel vervanging zoeken.

Geld lenen is altijd nog een optie wanneer je momenteel niet de middelen hebt om een dergelijke grote aankoop te doen. Zorg daarbij dat de voorwaarden overzichtelijk zijn, zodat je weet waar je voor tekent. Met de juiste afbetalingsstrategie heb je de lening zo weer afgelost.