Economie

Partnerbijdrage

Personeelsgegevens binnen een bedrijf

Wanneer je een eigen bedrijf hebt of je werkt op de human resource afdeling van een bedrijf dan weet je hoe belangrijk het in om zorgvuldig om te gaan met de gegevens van het personeel van je bedrijf. De gegevens van het personeel zijn dan ook vertrouwelijk en elk bedrijf dient hier met veel zorg mee om te gaan. Daarom kan het een hele taak zijn voor een bedrijf om deze gegevens te ordenen en te bewaren. Hoe kan je dit op de beste manier doen? Ben je hier benieuwd naar? Lees hieronder dan snel verder!


Leestijd: 1 minuut

Personeelsgegevens binnen een bedrijf
Personeelsgegevens binnen een bedrijf

Gegevens van je werknemers moet je zorgvuldig bewaren als bedrijf zijnde. Hiervoor zijn vaak mensen van de human resource afdeling hiermee bezig. Het kan lastig zijn voor een bedrijf om een veilige plek voor alle vertrouwelijke informatie te creëren. Hiervoor zijn dan ook verschillende beveiligde softwares ontwikkeld. Deze softwares kan je afnemen als een soort abonnement, daarmee zijn de gegevens van jouw werknemers veilig opgeslagen. Een voorbeeld van zo een soort software is Apployed. Dit is een compleet personeelssysteem waarin alles beschikbaar is zowel voor het bedrijf als voor de medewerkers zelf. Neem eens een kijkje op https://www.apployed.nl/voor meer informatie over dit personeelssysteem. Wellicht past het wel perfect bij jouw organisatie!

Waarom moeten zulke gegevens nou veilig opgeborgen worden? Het gaat om gegevens die volgens de privacywet niet zomaar met iedereen gedeeld mogen worden. Het gaat hier om gegevens zoals geboortedata, woonadressen, ziekte meldingen en verzuim. Maar ook om salarissen en bijvoorbeeld beoordelingen, dit zijn natuurlijk erg gevoelige gegevens en deze mogen uiteraard niet zomaar met onbevoegden worden gedeeld. Daarom is het hebben van een goed en beveiligd personeelssysteem heel erg belangrijk, voor zowel grote als voor kleine bedrijven. Hierdoor ben je als bedrijf dan ook goed beschermd tegen cyberaanvallen die het gemunt hebben op zulke persoonlijke gegevens.

Wanneer je gebruik maakt van een goed en beveiligd personeelssysteem kan alleen de werknemer zelf en andere bevoegde medewerkers deze gegevens inzien. In zo’n soort personeelssysteem kunnen werknemers namelijk ook zelf makkelijk gegevens aanpassen, maar ook kunnen ze hier bijvoorbeeld vakantie in aanvragen. Zo verzamel je alle gegevens op een plek, in een systeem waardoor het voor iedereen handig is om hiermee te werken. Zo werk je met elkaar samen op een veilige en verantwoorde manier.

https://www.pexels.com/nl-nl/foto/mensen-handen-schudden-3746957/