Economie

Petitie voor behoud IJsbaan Kardinge ruim 7.000 keer getekend

Sporters, ondernemers en Stadjers zijn een petitie gestart voor het behoud van de ijsbaan in Kardinge. De petitie was dinsdagochtend ruim 7.000 keer ondertekend. Het initiatief wordt gesteund door Bedrijvenvereniging VBNO.


Leestijd: 1 minuut

De toekomst van de schaatsbaan is onzeker. Sport- en recreatiegebied Kardinge gaat op de schop en het is de vraag of er in de plannen nog ruimte is voor een relatief dure ijsbaan.  

De initiatiefnemers roepen de gemeenteraad van Groningen op om de ijsbaan te behouden en te blijven integreren in de ontwikkeling van de plannen voor Kardinge. Sluiting van de ijsbaan zou het voortbestaan van tientallen ijs- en schaatsverenigingen bedreigen en ook de geplande vitaliteitscampus ondermijnen, stellen de initiatiefnemers.

Ook Guus Vries van VBNO vindt dat de ijsbaan behouden moet blijven. “De IJsbaan Kardinge is niet alleen een sportieve trekpleister, maar ook een vitaal onderdeel van ons gebied en onze economie”, reageert hij. “We kunnen het ons niet veroorloven deze faciliteit te verliezen in het Kardingegebied. Het streven moet zijn om samen met kennispartners de meest duurzame en energieneutrale ijsbaan van Nederland te bouwen.”

De petitie is hier te vinden.