Economie

Softwarebedrijf Klippa is verhuisd: “Vanuit hier willen we de grootste worden”

Softwarebedrijf Klippa is per 1 februari verhuisd naar een nieuw kantoor in Groningen. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt, waardoor de oude locatie aan de Lübeckweg te klein werd. Het nieuwe kantoor aan de Laan Corpus den Hoorn 1 biedt meer ruimte voor het groeiende team en de verdere uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten.


Leestijd: 1 minuut

Softwarebedrijf Klippa is verhuisd: “Vanuit hier willen we de grootste worden”
Softwarebedrijf Klippa is verhuisd: “Vanuit hier willen we de grootste worden”

Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. “Onze verhuizing naar het nieuwe kantoor is een mijlpaal voor Klippa”, aldus CEO Yeelen Knegtering. “Het betekent dat we klaar zijn voor de volgende stap in onze groei en dat we nu een toekomstbestendige locatie hebben die nodig is om onze ambitie waar te kunnen maken. Uiteindelijk willen we vanuit Groningen de grootste documentverwerker van Europa worden.”

In het nieuwe kantoor is het aantal werkplekken verdubbeld en zijn er nieuwe vergaderruimtes en ontspanningsruimtes gecreëerd. “Ons kantoor biedt nu genoeg ruimte voor 50 extra arbeidsplaatsen in Groningen”, zegt Knegtering. Als het aan hem ligt, worden deze snel gevuld: “Onze groeiplannen zijn ambitieus maar realistisch. Hiervoor hebben we echter wel tientallen nieuwe werknemers nodig. Nu we daar voldoende ruimte voor hebben, hopen we die snel te kunnen verwelkomen.”

Over Klippa

Klippa werd in 2015 opgericht in Groningen en heeft inmiddels meer dan 80 professionals in diens in Groningen, Amsterdam, Hamburg, San Francisco en Brasov. De scale-up heeft als doel om omslachtige documentstromen te digitaliseren en automatiseren aan de hand van moderne technologieën, zoals machine learning en OCR. Het techbedrijf bedient meer dan duizend klanten in binnen- en buitenland met diverse productlijnen. Denk aan software voor het verbeteren van administratieve processen, het scannen van bonnen en facturen, declaratieverwerking, identiteit-validatie en data-extractie.