Economie

Partnerbijdrage

Stretch in werkbroeken steeds populairder

Waar de klassieke werkbroek van vroeger van dik en stug materiaal gemaakt werd, bevatten de moderne uitvoeringen steeds meer stretch. Werkbroeken kregen hiermee het imago dat deze hierdoor sneller zouden slijten en minder bescherming bieden. Groningse leverancier Mascotshop.nl ziet werkkleding met stretch daarentegen steeds meer verkocht worden. De Mascot werkbroeken met stretch zijn populairder dan ooit


Leestijd: 2 minuten

Stretch in werkbroeken steeds populairder
Stretch in werkbroeken steeds populairder

Dat goede stretchstoffen in werkkleding slijtvast genoeg zijn voor ambachtswerk wordt met de stretch MASCOT werkbroeken bewezen. Waar lang het idee was dat er bij dit type stof een concessie gedaan moest worden op het gebied van slijtvastheid is nu het tegendeel bewezen.

De producten met een flexibele, comfortabele stof worden steeds meer verkocht. Door nieuwe technieken en innovaties op het gebied van veilige werkkleding hoeft hierbij niet meer ingeboet te worden op het gebied van kwaliteit. Door deze ontwikkeling lijkt de stugge, klassieke werkbroek toch echt verleden tijd te worden.

Van alle stretch producten worden eerst de materialen uitvoerig getest in laboratoria, voordat de werkbroeken op de markt verschijnen. Hiermee wordt onder andere getest op:

  • Hoge kleurechtheid
  • Scheursterkte
  • Slijtvastheid

Wanneer producten deze kwalificaties doorstaan worden ze ook nog uitvoerig getest door collega’s uit het vak om handige functies, details en pasvormen te optimaliseren. Pas hierna gaan ze naar eindleveranciers, waaronder het Groningse Mascotshop dat handelt in werk- en veiligheidskleding.

Een belangrijke reden waarom deze stretch stoffen steeds beter verkopen is het hoge comfort dat wordt geboden met deze werkbroeken. Het merk Mascot wil vooral producten produceren die lekker zitten en niet beperken in bewegingsvrijheid tijdens het werk.

Door stretch te combineren in materialen die licht van gewicht zijn ontstaat er een optimale bewegingsvrijheid, ook als er uren gelopen en gewerkt moet worden.

Een bijkomstigheid van de lichte stretch stoffen is dat deze vaak een waterafstotende werking hebben, wat de broeken ideaal maakt voor buitenwerk. Hiervoor hoeft er dus geen extra kleding laag toegepast te worden, wat de bewegingsvrijheid weer kan beperken.

Naast comfort speelt ook duurzaamheid steeds meer een rol in de beslissing voor hoge kwaliteit en comfortabele kleding. Door de vele tests voordat deze producten op de markt komen kunnen werknemers er zeker van zijn dat de werkkleding lang meegaat. Deze lange levensduur is een onbetwistbare troef in de populariteit van Mascot werkbroeken.

Om deze hoge standaarden te waarborgen voor stretch producten is het van belang dat de stof kan rekken zonder direct vaste vorm te verliezen. De 100% stretch van Mascot keert terug naar de oorspronkelijke vorm zodra deze niet meer wordt uitgerekt. Door de goed rekbare stoffen kun je zelfs met volle zakken nog comfortabel te werk.

Naast de stretch stof zijn de meeste producten voorzien van extra veiligheidsstukken, extra zichtbaarheid of andere eigenschappen om voor ieder beroep zo optimaal mogelijk te werken.

Bedrijven en werknemers uit de regio die zelf willen ervaren wat het verschil tussen stoffen en modellen kan betekenen kunnen in Groningen terecht bij de showroom van Mascotshop om alle Mascot Werkkleding te passen. Zo kunnen vakmannen op afspraak langs komen om zelf te ervaren hoeveel bewegingsvrijheid en comfort de Mascot werkbroeken bieden.