Economie

Verrassingsmuur voor bezoekers Overwinningsplein: Leuk dat je er bent, ja!

Bezoekers van het Overwinningsplein in de stad werden afgelopen zaterdag verblijd met een verrassingsmuur vol cadeautjes. Het gaat om een initiatief van Groningen Gastvrij, die bezoekers van de stad welkom heet met ludieke acties, en vriendelijke initiatieven. De actie werd ondersteund door de boodschap ‘Leuk dat je er bent ja’.


Leestijd: 1 minuut

Verrassingsmuur voor bezoekers Overwinningsplein: Leuk dat je er bent, ja!
Verrassingsmuur voor bezoekers Overwinningsplein: Leuk dat je er bent, ja!

De directe aanleiding van de actie is de afsluiting van de Van Iddekingeweg, zo vertelt Erwin Mulder van Gastvrij Groningen. Volgens hem kwam de actie dan ook tot stand in overleg met Groningen Bereikbaar. "Met een actie als deze willen we vooral de nadruk leggen op het feit dat bezoekers welkom zijn, in plaats van op de hinder die zij mogelijk ervaren”, zo meldt de GROC.

De verrassingsmuur is een oude daadwerkelijk gebruikte snackmuur. Dit keer niet vol met snacks, maar met kleine cadeautjes voor het winkelend publiek, zoals dropjes en bloemenzaadjes.

Het Groningse gastvrijheidsprogramma bestaat al een paar jaar, en is een initiatief van de GCC, de gemeente, Groningen Bereikbaar en Marketing Groningen. Doel van dat programma was, én is, om samen met de winkeliers en de horeca-activiteiten en acties te ontwikkelen die de bezoeker een warm welkom moeten geven. Aanvankelijk werden er vooral acties op poten gezet rondom stremmingen of werkzaamheden, maar nu speelt ook de (her)opening van de stad een rol.

Eerder waren het onder meer levende standbeelden, vrolijke gastdames- en heren én een heus voetenbadterras die de bezoekers een gevoel van een warm welkom moesten geven.