Economie

Partnerbijdrage

Wat kost het inhuren van een stucadoor?

Als de wanden en/of plafonds van jouw woning nodig toe zijn aan nieuw stucwerk dan zou je een stucadoor in kunnen huren. Hierbij wil je natuurlijk weten wat hij per vierkante meter kost. Eigenlijk is de vraag “wat kosten een stucadoor?” best lastig te beantwoorden. Dit komt onder meer omdat het voor een deel bepaald wordt door de klus. Daarnaast zullen de meeste stucadoren ook andere tarieven vragen.


Leestijd: 1 minuut

Wat kost het inhuren van een stucadoor?
Wat kost het inhuren van een stucadoor?

Desondanks is het alsnog wel mogelijk om een indicatie van de prijs voor het muur stucen te geven, alhoewel dit ook afhangt van het soort stucwerk dat jij op jouw wanden wilt. Over het algemeen zul je zien dat spackspuitwerk het voordeligst is. Dit type heeft korrels en kost gemiddeld tussen de 5 en 10 euro per vierkante meter. Raapwerk wordt juist gezien als de duurste soort. Dit is dik stucwerk en zal tussen de 16 en 25 euro per vierkante meter kosten. Er zijn natuurlijk nog meer soorten waaruit je kunt kiezen. Deze liggen qua prijs tussen de twee genoemde uitersten in.

Stucadoren proberen de prijzen overigens wel laag te houden. Waar mogelijk proberen diverse bedrijven de pleisterlaag namelijk met een machine aan te brengen. Dit scheelt niet enorm veel tijd, maar het zal ook een groot verschil maken in de kosten die jij moet betalen voor het stucwerk. Deze lagere prijs komt onder meer doordat er minder mankracht nodig is voor de klus, maar ook doordat het minder uren kost om de taak te volbrengen. Natuurlijk worden de wanden en de plafonds na het aanbrengen met de machine wel nog met de hand gladgetrokken.

Het is trouwens zo nu en dan ook mogelijk om een stucadoor in te huren per uur. Het gemiddelde loon van een stucadoor ligt tussen de 20 en 30 euro per uur. Het exacte tarief is niet echt vast te stellen. Dit hangt namelijk af van de ervaring van de stucadoor, maar de prijs wordt ook beïnvloed door de klus die gedaan moet worden in jouw huis. Bij het bepalen van het uurloon van de stucadoor speelt natuurlijk ook weer het type stucwerk een rol.