Economie

Partnerbijdrage

Wat zijn de beste compacte stadsauto’s?

Een stadsauto is een kleine auto die voornamelijk bedoeld is voor gebruik in stedelijke gebieden zoals New York, Londen en LA. Groningen mag dan wel wat kleiner zijn dan de eerder genoemde metropolen, maar alsnog kan het handig zijn om in een compacte stadsauto te rijden in de Nederlandse stad. Dit komt niet alleen doordat je in zo’n kleine vierwieler handig en makkelijk rijdt door het drukke verkeer en de smalle straatjes in Groningen, maar ook doordat de premie van de autoverzekering voor een stadsauto over het algemeen relatief goedkoop is. Koop daarom een van de onderstaande modellen als je een nieuw voertuig nodig hebt!


Leestijd: 2 minuten

Wat zijn de beste compacte stadsauto’s?
Wat zijn de beste compacte stadsauto’s?

Voor basistransport voelt de subcompacte 2019 Chevrolet Sonic als een meer voltooid product dan de meeste auto's in zijn categorie. Het is vrij rustig en egaliseert de sleur en hobbels van de straten van de stad verrassend goed. Van beide 4-cilindermotoren die je kunt hebben, is de 1.8 turbo met kleinere cilinderinhoud sneller. De sedanversie heeft een enorme kofferbak, maar de hatchback biedt meer laadruimte. Forward Collision Warning en Lane Departure Warning zijn beschikbare veiligheidsopties. Utility maakt deel uit van het Sonic-spelprogramma 2019 en qua ruimte is de 2019 Chevrolet Sonic precies wat je verwacht van een stadsauto.

De Kia Soul 2018 heeft meer te bieden dan eigenzinnig-coole stylings, zoals voldoende binnenruimte, verticale stoelen, gemakkelijke toegankelijkheid en een luchtige binnenruimte met grote ramen die een uitstekend uitzicht naar buiten bieden. Ga voor de grootste van de twee beschikbare motoren, een 164 pk sterke viercilinder gekoppeld aan een soepele zestrapsautomaat. De stijve rit wordt misschien niet gewaardeerd over rotsachtige wegen. Forward Collision Warning en Lane Departure Warning-systemen zijn te vinden, samen met een achteruitkijkcamera. De Soul Plus is echt de perfecte stadsauto, experts raden dan ook aan om voor dit model te kiezen.

Het kleine formaat van de Audi A3 uit 2018 maakt hem een uitstekende keuze voor luxe instapmodellen in de stad. Het weggedrag is responsief en de 170 pk sterke viercilinder turbomotor heeft voldoende vermogen in het middenbereik zodra je wegrijdt van een groen licht. Het interieur is sober voor een Audi maar goed gemaakt. Voorstoelen zijn comfortabel; de achterbank is wat krap. De rit is stevig, maar de A3 absorbeert de grote sporen in de binnenstad goed. Vierwielaandrijving is optioneel. De 2018 Audi A3 is geconfigureerd in vierdeurs sedan en tweedeurs cabriolet carrosserievarianten. Beide zijn verkrijgbaar met voorwielaandrijving of vierwielaandrijving.

In tegenstelling tot veel andere topstadsauto's, laat de Mazda CX-3 uit 2018 je niet wensen dat je op de motor zit. Hij zit laag en rijdt als een sportwagen, waarbij hij moeiteloos door scherpe bochten navigeert. Zijn 146 pk sterke viercilinder houdt van toeren en acceleratie is niet te snel. De auto kan luidruchtig zijn op snelwegsnelheden, en de achterbank is de definitie van 'knus'. 2018 CX-3's bevatten een achteruitkijkcamera. Forward-collision warning, lane-departure warning en blind-spot tracking zijn te vinden. En de CX-3 van 2018 heeft ook een luxe interieur, comfortabele stoelen en een lager brandstofverbruik.