Economie

Partnerbijdrage

Zakelijk geld lenen voor je bedrijf

Een zakelijke lening aanvragen is best een grote stap. Je gaat immers een langdurige financiële verplichting aan. Als je een bedrijf hebt dan ontkom je er echter vaak niet aan, want ondernemen kost doorgaans de nodige energie, tijd en geld. Als startende ondernemer moet je vaak behoorlijke investeringen doen. Geld lenen is dan vaak noodzakelijk. Ook voor het uitbreiden van je bedrijf of het aanschaffen van een nieuwe machine is het vaak nodig om geld te lenen. Het is natuurlijk belangrijk om te weten waar je zakelijk geld kunt lenen voor je bedrijf.


Leestijd: 2 minuten

Zakelijk geld lenen voor je bedrijf
Zakelijk geld lenen voor je bedrijf

Geld lenen omdat je je bedrijf wilt starten of uitbreiden? Voor ondernemers die een klein krediet nodig hebben, is de bank een populaire optie. Ze kunnen bijvoorbeeld rood staan. Zo kunnen ze beschikken over een doorlopend krediet tot 5.000 euro. Startende ondernemers of ondernemers die hun bedrijf willen uitbreiden hebben vaak meer geld nodig. Helaas is het niet eenvoudig om als startende ondernemer geld te lenen bij de bank. De banken graag zekerheid. Die zekerheid kunnen veel startende en kleine ondernemers niet bieden. Ze hebben immers vaak geen onderpand. De banken zijn steeds strenger geworden. Zakelijke leningen aan ondernemers worden alleen nog maar verstrekt als de bank overtuigd is van de kredietwaardigheid van de ondernemer.

Zakelijke lening als zzp’er
​​​​​​​Heb je geld nodig om je ondernemer te starten of uit te breiden? Neem dan contact op met een financierders, die ook wel geldverstrekker of financier wordt genoemd. Er zijn heel veel financierders Toch wil dat niet zeggen dat het makkelijk is om een zakelijke lening te krijgen. Waarom niet? Omdat elke financierder zijn eigen specialisme heeft. Zo zijn er bijvoorbeeld alleen investeren in nieuwe bedrijven. Andere financiers investeren bijvoorbeeld alleen in bedrijven die al een succesvol plekje op de markt hebben veroverd.

Drie partijen waar je online geld kunt lenen zijn onder andere  FundingCircle.com, New10 (onderdeel van ABN AMRO) en Krediet Vooruit. Partijen waar je online geld kunt lenen gebruiken voor het checken van de kredietwaardigheid van je bedrijf data uit het openbare KvK of BKR-register. Bovendien gebruiken ze gekochte data over het betalingsgedrag van je bedrijf bij je leveranciers. Met de genoemde data kunnen ze snel bepalen of je in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Dankzij deze werkwijze kun je vaak snel beschikken over het geleende geld. Naar het onderpand kijken deze partijen doorgaans niet, omdat gegevens over het onderpand niet online kunnen worden verkregen. Ze lopen daarom een zeker risico. Dit risico wordt vaak verwerkt in de hogere rentetarieven.

De onafhankelijke stichting Qredits, die gesteund wordt door de overheid, die leningen verstrekt aan ondernemingen die nog niet kunnen voldoen aan de criteria die banken hanteren bij het accepteren van aanvragen voor een zakelijke lening. Bij Qredits kom je in aanmerking voor een lening als je een geloofwaardig ondernemingsplan hebt.

Wil je een bedrijf starten? Met garantie van de overheid kun je via Qredits kun je een mkb-krediet krijgen van 50.000 tot 250.000 euro. Heb je een startkapitaal nodig van maximaal 50.000 euro? Dan kun je kiezen voor een microkrediet.