Economie

Partnerbijdrage

Zo kan je het woningtekort omzeilen in 2021 

Nog altijd is het woningaanbod in Nederland bijzonder klein. Voor starters is het, zeker in de Randstad, nauwelijks mogelijk om aan een tussenwoning te komen. Niet alleen de prijzen van deze woningen zijn flink gestegen. Ook is het onmogelijk om een dergelijke woning te kopen zonder flink boven de vraagprijs te moeten bieden. Hoe kun je het woningtekort omzeilen, wanneer je onverhoopt uit je huurwoning moet of uit huis wilt gaan bij je ouders? Een van de opties kan een chalet kopen zijn. Er zijn verschillende parken waar deze chalets te koop worden aangeboden. Met name een tweedehands chalet is bijzonder goed te bekostigen. Zeker in vergelijking met een woning!


Leestijd: 1 minuut

Zo kan je het woningtekort omzeilen in 2021 
Zo kan je het woningtekort omzeilen in 2021 

Naast de mogelijkheid om het woningtekort in Nederland te omzeilen door een chalet te overwegen, kun je ook een woning in het noorden van Nederland kopen. De huizenprijzen zijn hier de afgelopen jaren gestegen, maar niet in de mate waarin de prijzen binnen de Randstad groeiden. Daarbij is de concurrentie in het noorden kleiner. Investeerders kiezen vaak voor huizen rondom steden als Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Deze worden vervolgens tegen hoge prijzen verhuurd. Het aantal beleggers in Groningen en bijvoorbeeld ook Friesland en Drenthe is beperkt. Dit vergroot je kansen op een betaalbare woning.

Wanneer je zelf handig bent en de tijd hebt om een verbouwing uit te voeren, zou ook een klushuis een goede optie kunnen zijn. Met name in de regio boven de stad Groningen vind je in veel dorpen huizen die een opknapbeurt kunnen gebruiken. Groot voordeel aan deze huizen is de relatief lage prijs hiervan. Dit betekent dat je de woning voor een scherpe prijs op de kop tikt en het overige budget gebruikt om deze op te knappen. Je kunt de woning helemaal naar je eigen smaak opbouwen!

Eerder las je al dat ook een chalet kopen door steeds meer mensen overwogen wordt. Je hebt zo een tijdelijke oplossing. Op een later moment, wanneer de huizenprijzen fors dalen, kun je tegen een gunstige prijs een nieuw huis kopen. In plaats van een chalet zou je ook een iets grotere vakantiewoning kunnen overwegen. Regelmatig worden vakantieparken uitgebreid, waarbij je als particulier de mogelijkheid hebt om te investeren in zo’n vakantiehuisje. Let hierbij goed op de regels rondom deze huizen. Soms mag je zelf maar een beperkt deel van het jaar in het huisje verblijven. In het restant van het jaar wordt de vakantiewoning verhuurd.