Innovatie

Aan de slag in kansrijke IT-sector in Groningen dankzij bijzonder omscholingsproject "Make IT Work"

Make IT Work is een uniek omscholingstraject op hbo-niveau mét baangarantie in de IT. De IT Academy start op 4 oktober met haar zevende cohort met als opleidingsrichting Software Engineering. Om deel te nemen aan de komende editie kunnen kandidaten zich tot en met 1 augustus aanmelden. Medio augustus ontmoeten de geselecteerde kandidaten hun mogelijk toekomstige werkgever en bij een match start hun omscholingstraject in oktober.


Leestijd: 1 minuut

Aan de slag in kansrijke IT-sector in Groningen dankzij bijzonder omscholingsproject "Make IT Work"
Aan de slag in kansrijke IT-sector in Groningen dankzij bijzonder omscholingsproject "Make IT Work"

Omscholen naar de IT iets voor jou? Grijp deze kans!

Het omscholingstraject Make IT Work is ontwikkeld om enerzijds nieuwe instroom te creëren en te begeleiden op de IT-arbeidsmarkt en anderzijds om bedrijven die vacatures hebben te helpen aan gedegen personeel.

Geen IT ervaring wél intrinsiek gemotiveerd

Ervaring in de IT-sector is niet nodig. Veel belangrijker is de intrinsieke motivatie en de passie die een kandidaat heeft voor het vakgebied IT, informatica en alles wat met digitalisering te maken heeft. Om deel te nemen aan het omscholingstraject Make IT Work in Noord-Nederland dient een kandidaat in het bezit te zijn van een hbo-of wo-diploma. Wanneer hieraan wordt voldaan kan het online assessment voor toelating worden gemaakt. Dit assessment is een goede graadmeter voor de slagingskans van het omscholingstraject.

Opleidingsrichting Software Engineering

In Noord-Nederland wordt de opleidingsrichting Software Engineering aangeboden. Gedurende het omscholingstraject Software Engineering leren ontwikkelaars in opleiding softwaresystemen ontwerpen, realiseren en testen met een agile-mindset. De IT-omscholing heeft een looptijd van 11 maanden. In de eerste vijf maanden volgen deelnemers een fulltime – 5 dagen per week – opleiding. Na het succesvol afronden van de opleiding gaan zij voor minimaal zes maanden aan de slag bij één van de deelnemende werkgevers in Noord Nederland.

100% baangarantie

Voor de start van het omscholingstraject is het duidelijk bij welke werkgever een deelnemer aan de slag gaat. Medio augustus ontmoeten potentiële cursisten hun mogelijk toekomstige werkgever. Voor de start van de opleiding is iedere deelnemer verzekerd van een baan in de IT. Zo wordt er tussen deelnemer en werkgever een intentieverklaring ondertekend en ontvangt de deelnemer na de opleidingsperiode van vijf maanden salaris voor tenminste de duur van de arbeidsovereenkomst.

Interesse in Make IT Work?

Kijk op it-omscholing.nl/kandidaat of neem contact op met Daphne de Vries via daphne.devries@itacademy.nl.