Innovatie

Betonfabriek Olthof verduurzaamt en verdubbelt capaciteit

Betonproducent Olthof in Sappemeer gaat het productieproces verduurzamen, moderniseren en uitbreiden. Dat laatste is nodig vanwege de sterke vraag vanuit de woningmarkt naar prefab betondelen. De totale investering is meer dan 12 miljoen euro; de provincie draagt hier 2,5 miljoen euro aan bij. De groei van de fabriek levert 52 nieuwe banen op.


Leestijd: 1 minuut

Betonfabriek Olthof verduurzaamt en verdubbelt capaciteit
Betonfabriek Olthof verduurzaamt en verdubbelt capaciteit

Dat meldt Economie Groningen. Olthof Groep is onder meer leverancier van beton en bouwgrondstoffen. Omdat de vraag naar prefab betondelen sterk is toegenomen, komen er extra productiebanen en verwerkingsmachines. Daarnaast wordt geïnvesteerd in een carrouselsysteem waarmee prefab-betonwanden mee worden geproduceerd. Het gaat om een verdubbeling van de capaciteit. 

Duurzaam

Het gaat om een totale investering van meer dan €12 miljoen. Olthof schept hiermee 52 nieuwe banen. In de nieuwe situatie verwacht Olthof 75.000 ton steenachtige afvalstoffen te kunnen verwerken. Het gaat onder andere om vermalen gegranuleerde hoogovenslakken uit de metaalindustrie en om hergebruik van steen die vrijkomt bij sloopwerkzaamheden in de regio. Dit leidt tot grondstoffenbesparing en voorkomt schadelijke emissies naar bodem, water en lucht. Olthof wekt door middel van zonnepanelen op de daken van de productiehallen 1,7 megawatt aan stroom op en is hiermee energieneutraal.

Foto: Olthof Groep