Innovatie

Crowdfundingactie voor nieuwe soepfiets Leger des Heils

Medewerker van het Leger des Heils Sylvester heeft via Go Fund Me de actie ‘Help het Leger des Heils aan een nieuwe soepfiets’ gestart. Met de actie hoopt hij geld op te halen voor een nieuwe elektrische fiets om dak- en thuislozen in de stad Groningen te kunnen blijven voorzien van onder meer soep, broodjes en eventueel dekens.


Leestijd: 1 minuut

Crowdfundingactie voor nieuwe soepfiets Leger des Heils
Crowdfundingactie voor nieuwe soepfiets Leger des Heils

In totaal is er 5.500 euro nodig om de elektrische fiets, die de oude fiets zonder trapondersteuning moet vervangen, te kunnen aanschaffen. De teller van de actie staat op dit moment op 1095 euro. De crowdfunding financieel ondersteunen kan via www.gofundme.com/f/xdt2yp. Sylvester: “Elke bijdrage is welkom.” 

In de stad Groningen fietsen vrijwilligers al jarenlang wekelijks op de soepfiets om de dak- en thuislozen en eenieder die daar behoefte aan heeft, te voorzien van een warme kop soep, een belegd broodje, een kop thee of koffie of gewoon een praatje. “We proberen de mensen te bereiken die een afstand hebben tot de maatschappij of die hulpverlening mijden. Het is vooral voorzien in de eerste levensbehoefte, maar het is ook gericht op contact met en aandacht voor onze medemens”, legt Sylvester uit. Met behulp van de soepfiets worden overigens niet alleen soep en broodjes uitgedeeld. Ook worden mensen in koude periodes voorzien van sokken, ondergoed, mutsen en andere spullen om zich warm te kunnen houden. 

Na vele jaren trouwe dienst is de soepfiets in Groningen hard aan vervanging toe. “We willen graag inzetten op een elektrische soepfiets. Hierdoor wordt het werk voor onze vrijwilligers een stuk makkelijker en kunnen er meer spullen worden meegenomen’’, vertelt de Groninger, die dan ook een oproep doet aan iedereen om de actie te steunen en een bijdrage over te maken voor het goede doel. 

Vertrouwen winnen

Carlien Kappert, regiomanager Groningen: ,,Wij zoeken altijd naar het verhaal achter de mens en leggen middels de soepfiets heel graag contact om het vertrouwen te winnen. En als het nodig is, verwijzen we door naar verdere hulpverlening. Het doel van ons veldwerk, waar de soepfiets onderdeel van zijn, is om dakloosheid op te heffen en perspectief voor de toekomst te bieden." 

Foto: Leger des Heils Noordoost – de huidige soepfiets