Innovatie

Easy Toys uit Veendam toch op shirts FC Emmen

Erotische webshop EasyToys uit Veendam wordt alsnog de nieuwe hoofdsponsor van eredivisieclub FC Emmen. De KNVB hield dat in eerste instantie tegen, omdat dit in strijd zou zijn met de goede zeden en de goede smaak. Nu heeft de KNVB alsnog groen licht gegeven. Dat betekent dat EasyToys vanaf komende zondag, als FC Emmen het opneemt tegen Willem II, op de shirts van de eerste selectie prijkt.


Leestijd: 1 minuut

Easy Toys uit Veendam toch op shirts FC Emmen
Easy Toys uit Veendam toch op shirts FC Emmen

EasyToys staat vooralsnog één seizoen op de borst van de eredivisionist. Op de algemene ledenvergadering van de KNVB in december dit jaar kan de overeenkomst alsnog worden opgetrokken tot drie jaar, de periode die FC Emmen en EasyToys zelf waren overeengekomen.

Opgelucht

Eric Idema, CEO van EasyToys en zelf afkomstig uit Emmen, is blij en opgelucht dat de goedkeuring nu een feit is. “Dit is een erg bevredigende uitkomst van de gesprekken. We zijn enorm trots dat we nu alsnog hoofdsponsor van FC Emmen zijn geworden. Een club uit de regio waarmee wij ons verbonden voelen en net als wij, spelend op het hoogste niveau. Net als FC Emmen doen wij het graag net even anders door ons verhaal op een eigenzinnige manier te vertellen. Daarin kunnen we elkaar versterken.”

Met de exposure die het hoofdsponsorschap met zich meebrengt hoopt de webshop seksualiteit op een leuke en speelse manier onder de aandacht te brengen. “Bovendien kan meer positieve aandacht voor onze webshop bijdragen aan het doorbreken van het taboe dat nog altijd rust op onze branche.” Ook op educatief vlak wil EasyToys een rol spelen. Daartoe wil het bedrijf in overleg met de KVNB over de vraag wat ze op maatschappelijk vlak voor elkaar kunnen betekenen.

De KNVB besloot in eerste instantie niet akkoord te gaan met de sponsordeal. Na de aanvankelijke weigering kreeg EasyToys veel steun uit binnen- en buitenland. Ook de gemeente Veendam, waar EasyToys is gevestigd, sprong in de bres. Daarbij noemde het gemeentebestuur de onderscheidingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en de kansen die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het bedrijf krijgen.