Innovatie

Eurosonic Noorderslag: digitale editie overtreft verwachtingen

Eurosonic Noorderslag, dat afgelopen week voor de 35ste keer werd gehouden, kijkt zeer tevreden terug op het verloop van dit festival. Voor het eerst moest het volledig digitaal worden gehouden, en daarmee liep de Groningse binnenstad één van haar grootste jaarlijkse evenementen mis. Maar voor de organisatie heel belangrijk is dat de traditie van het online-festival is behouden, en dat bezoekers uit de hele wereld van de muziek hebben genoten. Sterker nog: de nieuwe dititale ontwikkelingen zorgden dat er nu veel meer mogelijkheden waren voor mensen uit de muziekbranche om te netwerken.


Leestijd: 1 minuut

Eurosonic Noorderslag: digitale editie overtreft verwachtingen
Eurosonic Noorderslag: digitale editie overtreft verwachtingen

“De online editie van ESNS heeft alle verwachtingen overtroffen; zowel het festival- als conferentieplatform is wereldwijd massaal bezocht door muziekliefhebbers en professionals uit 124 verschillende landen”, zo meldt de organisatie zondagmorgen.

Ondanks het feit dat de acts, publiek en muziekprofessionals elkaar niet live konden ontmoeten in Groningen, is het toch gelukt om de festivalervaring zo dicht mogelijk te benaderen met dagelijkse live-streams en konden professionals netwerken en elkaar ontmoeten in een virtuele omgeving.

Daarmee bracht de online variant juist veel nieuwe mogelijkheden tot netwerken en was er voor de artiesten een vele malen groter bereik via de online kanalen van ESNS en de vele mediapartners, dan bij de live editie. Hiermee bleef de missie van ESNS ruimschoots gewaarborgd; het promoten en circuleren van nieuwe Nederlandse en Europese muziek, aldus de organisatie.

(Foto's: ESNS, Twitter, @esns)