Innovatie

Finalisten eerste editie LIFE Science Innovation Award bekend

De vier finalisten van de ‘LIFE Science Innovation Award’ zijn bekend. Op dinsdag 27 september 2022 mogen Sulfateq, Detact Diagnostics, ICON en TRACER hun ingezonden innovatie pitchen tijdens de LIFE Science Conference. Uit meer dan twintig aanmeldingen en voordrachten heeft het bestuur de vier finalisten geselecteerd.


Leestijd: 1 minuut

Finalisten eerste editie LIFE Science Innovation Award bekend
Finalisten eerste editie LIFE Science Innovation Award bekend

De LIFE Science Conference en Innovation Award worden mede mogelijk gemaakt door NV NOM, gemeente Groningen, Campus Groningen en de LIFE Cooperative. De Innovation Award wordt uitgereikt aan de innovatie met de meeste impact op het gebied van Life Sciences & Health, met een oorsprong in Noord-Nederland. De winnaar wint een cheque van 5.000 euro. 

Voorzitter Ton Vries van LIFE Cooperative is zeer tevreden over de inzendingen. “We hebben vanuit allerlei disciplines en invalshoeken in de Life Sciences & Health sector inzendingen gekregen. Dat resulteert ook in een mooie mix van de vier bedrijven en innovaties die doorgaan naar de finale.” 

Uit een twintigtal aanmeldingen zijn de innovaties van Detact Diagnostics, TRACER, ICON en Sulfateq uitgekozen om te pitchen. Tijdens de finale op 27 september zal de jury vertegenwoordigd worden door onder andere personen vanuit de gemeente Groningen, de NOM en Pharma Connect Capital.  Aanmelden voor het evenement kan nog tot en met 1 september via www.lifecooperative.nl.