Innovatie

Magazine Property steekt loftrompet over Groningen: “hier lijkt gastvrijheid uitgevonden”

Een eigenzinnig retailaanbod, veel en drukbezochte (nacht)horeca, weinig leegstand, goed onderhouden openbare ruimte, en een aantrekkelijk dwaalgebied, sfeervolle winkelstraten en als klap op de vuurpijl een ‘cultureel warenhuis’ als het Forum. Het vastgoedmagazine Property steekt de loftrompet over Groningen. “Hier lijkt gastvrijheid uitgevonden te zijn.”


Leestijd: 1 minuut

Foto | Deon Prins
Foto | Deon Prins

De Groninger Ondernemers Courant schrijft dat in het artikel ook alle lof uitgaat naar de gemeente, die niet alleen met mooie plannen komt, maar ze onder de noemer ‘Ruimte voor jou’ ook daadwerkelijk uitvoert.  Auteur Jorine de Stoer wijst in het artikel als voorbeeld op de busvrije Grote Markt die binnenkort opnieuw ingericht wordt.

Ook de innige samenwerking tussen verschillende partijen in de het stadscentrum wordt geprezen. De Groningen City Club, de gemeente, de lokale ondernemersvereniging en culturele partijen en kennisinstellingen werken nauw samen om te komen tot een Gastvrije Binnenstad, met unieke straten met een duidelijke identiteit.

Het magazine eindigt met de conclusie dat het niet anders kan dan dat de binnenstad van Groningen een zonnige toekomst te wachten staat. Lees het artikel hier.