Innovatie

Masterclass over ‘5G & Satellites’ woensdag in DOT Groningen

Komende woensdagmiddag 13 april organiseert 5Groningen samen met de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen een 5G Masterclass over de mogelijkheden van satellietinformatie en 5G. Dit event is met name interessant voor ondernemers die benieuwd zijn naar de mogelijkheden van 5G en satellietinformatie voor hun product of dienst.


Leestijd: 1 minuut

Masterclass over ‘5G & Satellites’ woensdag in DOT Groningen
Masterclass over ‘5G & Satellites’ woensdag in DOT Groningen

Op 13 april kunnen ondernemers en andere geïnteresseerden zich laten informeren en inspireren door presentaties van European Space Agency (ESA) en door ondernemers die vertellen over hun ervaringen met 5G en satellietinformatie. De 5G Masterclass vindt plaats in DOT Groningen. Aanmelden kan gratis via 5groningen.nl.

Het programma start met een presentatie door Olivier Becu van de ESA. Daarna volgen twee ondernemers die hun ervaringen delen op het gebied van de use cases die zij in samenwerking met 5Groningen en ESA hebben uitgevoerd. Zo zal Ivo Bartelink van ACS Climotion vertellen over de 5G-pilot Space For Buildings. In samenwerking met het KNMI en ESA onderzoekt ACS Climotion hoe satellietinformatie en 5G-technologie kunnen worden ingezet om de vervuilingsniveaus in gebouwen te verminderen.

Ondernemer Joris IJsselmuiden van Track 32 geeft een presentatie over de rol die satellietbeelden en 5G kunnen spelen in precisielandbouw. Ook zal hij dieper ingaan op toepassingen van kunstmatige intelligentie en computervisie in de landbouw.

Praktische informatie

De 5G Masterclass vindt plaats op 13 april in DOT Groningen en start om 15.45 uur. Het inhoudelijke deel duurt tot 17.30 uur. Daarna is er een borrel en de mogelijkheid om te netwerken.

5Groningen en de ESA
In 2018 is 5Groningen een nauwe samenwerking gestart met de European Space Agency (ESA) unit Business Applications (BA). Beide testen hoe 5G en satellietinformatie elkaar kunnen aanvullen en versterken

Over de 5G Masterclass

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, programma van Economic Board Groningen, samen met de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Het is een leerzaam, interactief evenement dat zo’n zeven keer per jaar wordt georganiseerd. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. Kijk voor meer informatie op www.5groningen.nl