Innovatie

Wat gaat er gebeuren met het oude BIM-station in Groningen?

Generáties Stadjers stopten er even om benzine te tanken of om sigaretten te kopen. Maar die tijd ligt nu steeds verder achter ons. Maar wel is het oude gebouw blijven staan: het voormalige BIM-benzinestation aan de Turfsingel. De grond er omheen is verwijderd, zoals te zien op bovenstaande foto van de gemeente Groningen. Komende donderdagavond (12 november) is er een presentatie van plannen van de gemeente Groningen voor wat er precies met dit gebied gaat gebeuren.


Leestijd: 1 minuut

Wat gaat er gebeuren met het oude BIM-station in Groningen?
Wat gaat er gebeuren met het oude BIM-station in Groningen?

Donderdag (12 nov) geeft de gemeente van 20.00 uur tot 20.45 uur een digitale presentatie over Dudok aan het Diep. Ze geeft dan een toelichting op de laatste stand van zaken. De plek van het voormalige BIM-benzinestation aan de Turfsingel wordt in 2022 een groene aangename plek om te zitten.

Een jaar geleden konden inwoners stemmen over het ontwerp. De gemeente en ontwerper spraken de afgelopen maanden met ondernemers, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en Enexis. Volgens de gemeente is het plan na het verwerken van alle wensen nog beter geworden.

De gemeente Groningen roept geinteresseerde Stadjers op om digitaal mee te kijken: “Wil je meekijken? Stuur dan een mail. Lees meer over deze presentatie op de website. “

Zo kan het straks worden
Zo kan het straks worden