Nieuws

Kind (5) overleden aan verwondingen na explosie op plezierjacht Kropswolde

Een kind van 5 jaar is vandaag overleden aan de gevolgen van verwondingen die het opliep door een explosie gistermiddag op een plezierjacht op het Drentsche Diep (Strandweg) nabij Kropswolde.


Leestijd: 1 minuut

Kind (5) overleden aan verwondingen na explosie op plezierjacht Kropswolde
Kind (5) overleden aan verwondingen na explosie op plezierjacht Kropswolde

Donderdagmiddag maakte Erik Drenth, loco-burgemeester van Midden-Groningen, bekend dat er toch een dodelijk slachtoffer valt te betreuren. “Ontzettend verdrietig nieuws. Als gevolg van het ongeluk gisteren in Kropswolde is een 5-jarig kind overleden. Onze gedachten gaan naar degenen die haar liefhebben”, aldus de loco-burgemeester in een Tweet (@ErikDrenth).

Gistermiddag (woensdag) 4 augustus vond de explosie plaats op een plezierjacht op het Drentsche Diep (Strandweg) nabij Kropswolde. Meerdere personen raakten hierbij gewond. De politie onderzoekt hoe de explosie plaats heeft kunnen vinden.

De melding van de explosie kwam rond 13:45 uur bij de hulpdiensten binnen. Politie, brandweer, ambulance en het MMT spoedden zich naar de plaats van het incident. Meerdere omstanders waren hier al bezig met de eerste hulpverlening.

Bij het ongeval zijn in totaal zes mensen gewond geraakt. Zij komen allen uit de gemeente Midden-Groningen. Het gaat om twee mannen (64 & 29), een vrouw (28) en drie minderjarige kinderen. Een meisje van 5 jaar bezweek dus donderdagmiddag aan aan verwondingen.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval, zo zal de boot forensisch worden onderzocht en worden getuigen en betrokkenen gehoord.

(Boven: archieffoto van Camping Meerwijck).