Cultuur & Uitgaan

Finalisten Groninger Cultuurprijzen bekend

De finalisten van de Groninger Cultuurprijzen 2024 zijn bekend. Negen finalisten strijden maandagavond 21 oktober in de finale voor de eindoverwinning.


Leestijd: 1 minuut

Foto: Provincie Groningen
Foto: Provincie Groningen

De Groninger Cultuurprijzen zijn bedoeld voor personen, instellingen of groepen die een bijzondere impuls geven aan het culturele klimaat in de provincie Groningen.

Genomineerden

De genomineerden voor de Groninger Cultuurprijs zijn Bert van Erk (jazzmuzikant en -componist), Gronings Vuur (cultuurproductie in Groninger gemeenten) en De Rijdende Popschool (jongerencultuurparticipatie in dorpen).

Hiernaast zijn er nog twee categorieën. Sander Blom (filmmaker), Jooz (muzikant, artiest, woordkunstenaar) en Eva Koopmans (beeldend kunstenaar) zijn genomineerd voor de Groninger Talentprijs. Voor de Groninger Cultuurprijs voor Amateurkunst zijn Spaces (gemeenschap voor multidisciplinaire kunst), Sugarspin (Lindyhop-dansvereniging) en Pittig Gekruid (evenementenorganisatie voor poëzie, muziek en theater) genomineerd.

Prijsuitreiking

Maandag 21 oktober worden de prijzen uitgereikt door commissaris van de Koning René Paas en gedeputeerde Tjeerd van Dekken in de Stadsschouwburg. De winnaars ontvangen een geldbedrag van € 5.000.