Nieuws

Vanaf maart weer naar Kopenhagen vanaf Eelde

Vanaf maart is het weer mogelijk om vanaf Groningen Airport Eelde dagelijks naar Kopenhagen te vliegen. Slechts enkele weken nadat Nordica die lijndienst definitief stopzette, presenteert de luchthaven AIS Airlines als vervanger. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij zal vanaf 4 maart twee keer per dag heen en weer vliegen tussen Eelde en de Deense hoofdstad.


Leestijd: 1 minuut

Deze zomer vlieg je van Groningen naar Bulgarije
Deze zomer vlieg je van Groningen naar Bulgarije

Dankzij deze nieuwe lijndienst kunnen reizigers vanaf Eelde straks weer met een tussenstop in Kopenhagen weer de hele wereld overvliegen. Het behoud van een dergelijke ‘hub-luchthaven’ is erg belangrijk voor de toekomstplannen van Groningen Airport.

AIS Airlines, dat zijn hoofdkantoor heeft op Lelystad Airport maar vooral actief is in Duitsland en Scandinavië, gaat zowel ’s ochtends als ’s avonds een lijnvlucht naar Kopenhagen verzorgen. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van Jetstream 32-vliegtuigen, kleinere turboproptoestellen met plek voor 19 passagiers.

“Ons product past naadloos op deze route”, aldus Arend van der Meer, CEO van AIS Airlines. “Wij hebben de juiste vliegtuigen om stabiele betrouwbare verbindingen op te zetten op dunnere  routes. Door te vliegen met brandstof efficiënte turboprop vliegtuigen met een wat kleinere stoelcapaciteit hebben we een passend product.”

De lijnvluchten zijn volgens AIS vooral gericht op “de zakelijke reiziger die snel en zonder gedoe op zijn bestemming wil zijn.” Een enkele reis gaat gemiddeld zo'n 300 euro kosten, maar dan is catering en service wel inbegrepen. "Als je kijkt naar tarieven vanaf Schiphol, dan ben je al met al niet heel veel duurder uit", aldus Van der Meer. "We maken overigens ook geen gebruik van het routefonds van Airport Eelde. We doen dit helemaal op eigen risico."

Tickets voor de vluchten zijn vanaf nu te boeken via www.groningenairport.nl en www.aisairlines.com of via verschillende boekingswebsites en reisbureau’s.