In beeld

Kunstgras gazon voor omvangrijke projecten

Wanneer je een gazon met gras wilt laten leggen, dan is het moeite waard om kunstgras te overwegen. Hierdoor kies je voor een duurzaam alternatief, waarbij je bespaart op kosten en er weinig tot geen onderhoud nodig zal zijn. Door kunstgras bij Grasexpert te bestellen, kun je rekenen op deskundig advies en kunstgras van hoogwaardige kwaliteit. Uit een ruim assortiment kan de juiste variant aan kunstgras worden gekozen, voor elk omvangrijk project. Kunstgras kan uitstekend worden gelegd op verschillende ondergronden, waardoor het geschikt is voor achtertuinen, balkons, dakterrassen en speelterreinen. Met de juiste begeleiding zullen alle mogelijkheden worden besproken, zodat je een keuze kunt maken uit verschillende kunstgrassoorten. Kies voor een voordelige en milieuvriendelijke oplossing voor een groene tuin.


Leestijd: 2 minuten

Voordelen van kunstgras

Er zijn veel voordelen van kunstgras te benoemen. Het biedt een duurzaam alternatief op echt gras, doordat het langer meegaat en bovendien in uitstekende conditie blijft verkeren. Het kunstgras is gemaakt van hoogwaardig materiaal dat bestand is tegen verschillende, wisselende weersomstandigheden. Ook heb je er nauwelijks tot geen onderhoud aan, waardoor je bespaart op kosten voor schoonmaakmiddelen. Kunstgras kan op ondergronden worden gelegd, waar echt   gras niet kan groeien. Hierdoor realiseer je toch een groene uitstraling en kun je genieten van gras dat aanvoelt en oogt als echt gras. Een uitstekend alternatief wanneer je wilt genieten van meer groen, maar geen omkijken wilt hebben naar onderhoud, waaronder grasmaaien. Voor uiteenlopende projecten kan kunstgras worden ingezet, waarbij het eenvoudig in de gewenste vorm kan worden gesneden.

Multifunctioneel gebruik

Kunstgras kent een multifunctioneel gebruik, waarbij het kan worden ingezet om verschillende ondergronden en locaties te voorzien van een groene uitstraling. Kunstgras kan in een tuin worden gelegd, op een dakterras, balkon, speel- of sportveld, een schoolplein, of voor zakelijk gebruik bij bedrijfspanden. Door hedendaagse technologische ontwikkelingen is kunstgras nauwelijks tot niet van echt natuurgras te onderscheiden. Om kunstgras te maken, worden garen van hoogwaardige kwaliteit geproduceerd. Wanneer je wilt weten welk type kunstgras het meest geschikt is voor de gewenste doeleinden, dan kun je contact opnemen voor advies bij ervaren specialisten. Zo verkrijg je met zekerheid een prachtig gazon met kunstgras, waar je lang profijt van zult hebben.

Diverse soorten kunstgras

Er is een ruim assortiment aan kunstgras beschikbaar, waaruit een keuze kan worden gemaakt. Doordat niet elke gelegenheid vraagt om eenzelfde soort kunstgras, zijn er verschillende opties ontwikkeld. Voor sportvelden zul je een andere kwaliteit nodig hebben dan wanneer je een gazon in de achtertuin wilt aanleggen. De matten van kunstgras zullen namelijk heel intensief gebruikt worden, maar moeten eveneens niet van natuurgras te onderscheiden zijn. De kwaliteit van elk type kunstgras matten is uitstekend en garandeert een lange levensduur. Dit maakt kunstgras tot de aangewezen keuze voor het plaatsen van grasmatten. Het is volledig onderhoudsvrij, waardoor je zowel op tijd als kosten bespaart. Advies over kunstgras geeft inzicht over het gebruik van dit waardevolle alternatief en maakt het mogelijk om een geschikte variant te kiezen.