In beeld

Wist je dat een reisverzekering ook ideaal is voor een weekendje weg?

Als we iets hebben geleerd van de Covidpandemie, dan is het wel dat je niet ver hoeft te reizen om nieuwe dingen te ontdekken. Je kunt in eigen land ook heel veel moois zien want er valt ontzettend veel te ontdekken. Kijken we alleen naar onze eigen provincie, Groningen, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij willen je graag laten zien hoe je een onvergetelijk weekendje weg kunt beleven in deze mooie provincie. Wij laten je niet alleen zien wat je kunt doen, maar ook hoe je kunt zorgen dat je geen onnodige risico’s loopt wanneer je een reisverzekering afsluit.


Leestijd: 2 minuten

Is een reisverzekering nodig als je in eigen land blijft?

Misschien denk je: is een reisverzekering echt nodig als je in eigen land op vakantie gaat? Het antwoord: ja, een verzekering is altijd een goede keus. Het maakt namelijk niet uit waar je bent; er kan altijd iets gebeuren waardoor je onkosten moet maken. Stel bijvoorbeeld dat je pech krijgt onderweg naar je bestemming en dat je daarom elders moet overnachten. De kosten die dit met zich meebrengt, kun je door je verzekeraar laten uitkeren. Zo zijn er nog tal van andere redenen te noemen waarom je bijvoorbeeld een Univé reisverzekering zou kunnen afsluiten. Wordt je bagage tijdens je uitje gestolen? Heb je een goede reisverzekering afgesloten, dan kun je gelijk contact opnemen met je verzekeraar. Deze zal er alles aan doen om te zorgen dat je zo snel mogelijk weer schone kleding kunt aantrekken. Hiermee voorkom je dat je onnodige uitgaven moet doen en zorg je voor een stukje gemoedsrust tijdens je uitje.

Wat als er iets gebeurt en je je uitje ineens moet afzeggen?

Wat veel mensen niet in de gaten hebben, is dat je al een risico loopt op het moment dat je je uitje geboekt hebt. Er kan namelijk iets gebeuren waardoor je onverhoopt niet meer op pad kunt gaan. Vaak heb je dan je onderkomen al geboekt en de kans is groot dat je deze kosten niet terug kunt krijgen. Alleen om die reden al is het daarom aan te raden om ook een annuleringsverzekering aan je pakket toe te voegen. Deze is niet alleen handig voorafgaand aan je reis, maar is ook nuttig tijdens je reis. Krijg je slecht nieuws en moet je ineens terug naar huis keren, dan kun je de kosten daarvan vergoed krijgen. Dit kan betekenen dat in plaats van te fluiten naar je geld, je in staat gesteld wordt om je vakantie op een later moment in te halen. Zeg nu zelf, wie kan daar iets op tegen hebben?

Wil je een doorlopende of liever een eenmalige reisverzekering?

Wanneer je een reisverzekering wilt afsluiten kun je naar de site van je verzekeraar gaan. Je zult zien dat je kunt kiezen uit twee opties: de doorlopende en de eenmalige reisverzekering. Ga je slechts eens per jaar op vakantie? Dan is de eenmalige optie de beste en voordeligste optie voor je. Ga je regelmatig even een weekendje weg en wil je geen omkijken hebben naar je verzekering? Dan is de doorlopende optie ideaal voor je. Deze sluit je eens per jaar af en vervolgens kun je gaan en staan waar je wilt. Kies daarom vandaag nog de polis die het beste bij jou past.