Sport

Bauke Mollema wil nog een keer in de aanval in Giro

In de Ronde van Italië kende Bauke Mollema een moeizame start. De benen waren in het begin niet goed, maar langzaam komt Mollema er door zoals het heet. Aan het eind van de tweede week zat de Groninger twee keer mee in de ontsnapping van de dag en er zijn plannen voor nog meer aanvallen in de slotweek.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema eindigde als achtste in de Tour de Wallonië
Bauke Mollema eindigde als achtste in de Tour de Wallonië

Afgelopen zondag finishte Mollema in Bergamo als vierde en een dag eerder was de twaalfde plaats zijn deel. In een Giro die geteisterd wordt door veel regen. Op zondag, de dag voor de rustdag, was het pas voor de derde dag mooi weer. Vanuit Italië kijkt Mollema terug op de vijftiende etappe. ‘De benen zijn gelukkig steeds beter. Vorige week had ik dit niet gekund. En ze rijden zo hard de klimmen op. Je moet heel goed zijn. Jammer genoeg was mijn achterstand op de laatste klim net te groot om weer helemaal terug te komen.’

Als altijd klinkt Mollema monter, die in de tijdritten liet zien wel over snelheid te beschikken, en is strijdbaar voor de laatste week. ‘Er zijn nog een paar kansen voor vluchters denk ik en ik ga zeker proberen mee te zitten.’ Het gaat dan vooral om de etappes van woensdag, een vlakke rit, en donderdag, met iets mindere zware beklimmingen, zo schat Mollema in.

De kansen om de trilogie te voltooien dit jaar raken wel op. Mollema won al etappes in de Ronde van Frankrijk en Spanje, maar Italië ontbreekt nog op zijn palmares. Het lijkt erop dat het ook dit jaar niet gaat lukken voor de 36-jarige zeer ervaren renner. De jaren gaan tellen en jong talent rijdt steeds harder omhoog, maar hoop doet leven.