Sport

Lycurgus verliest kansen op directe plaatsing voor halve finale


Leestijd: 2 minuten

Lycurgus eerder dit seizoen in een vol Martiniplaza
Lycurgus eerder dit seizoen in een vol Martiniplaza

In speelronde vier van de Kampioenspoule A kwam Nova Tech Lycurgus in Martiniplaza met 2-1 voor, maar verloor uiteindelijk met 3-2 van Draisma Dynamo via 25-16, 21-25, 25-23, 23-25 en 11-15. Nova Tech Lycurgus blijft derde met vijf punten uit vier duels en de kans op een plek bij de eerste twee is niet groot meer. Plek drie lijkt het hoogst haalbare in de eindstand.

Daardoor is de kans groot dat de Groningers zich in een tussenronde via de kwartfinale moeten proberen te plaatsen voor de halve finale om de landstitel. Lycurgus speelt dan in een best-of-three serie tegen de nummer twee van Kampioenspoule B. Vermoedelijk VoCASA uit Nijmegen of Simplex SSS uit Barneveld.

Het was al de achtste keer dit seizoen dat Lycurgus een wedstrijd over vijf sets moest spelen en slechts één keer gingen de Groningers als winnaar van het veld. Na een spetterende eerste set gingen de bijna duizend toeschouwers er eens goed voor zitten, maar de thuisploeg slaagde er niet in om het wervelende spel van het eerste bedrijf nogmaals te laten zien.

Dynamo ging beter spelen en Lycurgus kreeg op diverse aspecten van het spel te maken met wisselvalligheid. Dat ging met ups en downs. Het gebrek aan stabiliteit speelde te nadrukkelijk een rol om op de beslissende momenten toe te slaan. Met Ramon Martinez Gion, Cole Gillis, Kyle McCauley, Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner begonnen dezelfde spelers aan de wedstrijd als vorige week toen in Limburg met 3-1 gewonnen werd van Numidia VC Limax.

In de beslissende tie-break slaagde Lycurgus er niet in om de regie te pakken en keek snel tegen een 6-3 achterstand aan. Daarmee was de toon gezet. Vanaf 5-10 ging de thuisploeg alles of niks spelen. Een fraaie score van Martinez Gion bracht de spanning terug tot 8-10. McCauley hield met 9-11 de hoop levend, maar die bleek ijdel. Dynamo hield het hoofd koel en besliste dit cruciale duel op het eerste de beste matchpoint.

Komende zondag speelt Lycurgus weer in Martiniplaza. Dan is Numidia VC Limax vanaf 15.00 uur de tegenstander met als inzet het veilig spelen van de derde plaats.