Sport

Te Wierik definitief terug bij FC Groningen en Balk gaat naar Utrecht

Mike te Wierik is terug bij FC Groningen. De FC heeft overeenstemming bereikt met Derby County over de transfer. De 28-jarige Te Wierik heeft een drieënhalf jarig contract getekend in het Hitachi Capital Mobility Stadion, tot medio 2024. Remco Balk vertrekt per direct naar FC Utrecht.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen blijft zesde ondanks kansloze nederlaag tegen Vitesse
FC Groningen blijft zesde ondanks kansloze nederlaag tegen Vitesse

Te Wierik maakte afgelopen zomer een transfervrije overstap naar het Engelse Derby County. Dat beviel door allerlei omstandigheden niet en na een half jaar wilde de verdediger terug naar Nederland. FC Groningen was direct geïnteresseerd en ondanks concurrentie van andere clubs keertTe Wierik terug. Hij speelde tot nu toe 95 wedstrijden voor de FC.  In totaal is Te Wierik goed voor meer dan driehonderd wedstrijden in het betaald voetbal.

Balk verlaat de club waar hij zijn hele opleiding van bijna acht jaar meemaakte. De contractonderhandelingen zijn dusdanig misgelopen dat Technisch directeur Mark-Jan Fledderus op een gegeven moment de aanbieding introk. Dat leidde in het kamp Balk tot zoveel teleurstelling dat de koers verlegd werd naar andere clubs die belangstelling hadden. Dat is met onmiddellijke ingang FC Utrecht geworden.

De 19-jarige aanvaller tekent voor 4,5 jaar in de Domstad. Hij gaat voorlopig de geschiedenisboeken in als het talent die op zondag 4 oktober 2020 met zijn doelpunt zorgde voor de 1-0 zege op Ajax in de eigen Euroborg. Balk kwam in 12 wedstrijden in actie. Afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente maakte de Zuidhorner zijn laatste minuten als invaller.