Cultuur & Uitgaan

17e-eeuwse kinderworkshop in Museum aan de A

Nog op zoek naar een leuke activiteit voor de zomervakantie? Kinderen kunnen op woensdag 23 of 30 augustus langs bij Museum aan de A om servies te beschilderen in een 17e-eeuw kinderatelier.


Leestijd: 1 minuut

Aardewerk uit de familie-doe-tentoonstelling ‘Welkom in 1672’. Foto |  Museum aan de A
Aardewerk uit de familie-doe-tentoonstelling ‘Welkom in 1672’. Foto | Museum aan de A

De workshop sluit aan bij de familie-doe-tentoonstelling ‘Welkom in 1672’, waarin je kennismaakt met vier kinderen die 351 jaar geleden in Groningen woonden. Deze vrienden maken van dichtbij het Beleg van Groningen door Bommen Berend mee, maar ondertussen ging hun gewone leven ook door.

Zo ontdek je bijvoorbeeld hoe er in die tijd potten werden gebakken. In de workshop krijg je dan ook prachtig versierde borden, schalen en kommetjes van 17e-eeuws slibaardewerk te zien en wordt er verteld over hoe het servies gemaakt en versierd werd. Vervolgens gaan de deelnemers van de workshop zelf aan de slag.

De workshops vinden plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Volwassenen betalen de normale entreeprijs en kinderen mogen gratis naar binnen, aanmelden is niet nodig. De workshop is geschikt voor alle leeftijden. Het museum raadt aan kleding te dragen die vies mag worden.

Meer informatie? Klik hier.