Cultuur & Uitgaan

Eerste veganistische evenement na coronacrisis in Groningen

Komende zondag staat de Vismarkt in Groningen in het teken van plantaardige voeding en een duurzame levensstijl. Dan is de Vegan Lentemarkt, een volledig veganistisch en gratis evenement. Het is het eerste veganistische evenement na twee jaar stilstand door corona.


Leestijd: 1 minuut

Eerste veganistische evenement na coronacrisis in Groningen
Eerste veganistische evenement na coronacrisis in Groningen

De markt duurt van 11:00 uur tot 18:00 uur en de toegang is gratis. Op de vegan markt op de Vismarkt zijn onder andere verschillende standhouders, foodtrucks en gelegenheden om vegan drankjes te drinken. Op de markt kun je allerlei producten vinden: van ambachtelijke bonbons en macarons, Italiaanse delicatessen, en vegan kaasjes en droge worsten tot fairtrade kleding, duurzame kaarsen en herbruikbare verpakkingen. 

Naast de aandacht voor plantaardige voeding, veganistische lekkernijen en cadeau’s die aansluiten bij een duurzame levensstijl, is er ook muziek op het evenement. Bezoekers kunnen in het midden van de Vismarkt zitten en luisteren naar muziek van onder andere DJ Steely Roundbeat en muzikant-activist Harry Loco.

De Vegan Lentemarkt wordt georganiseerd door Stichting The Green Shift, die eerder onder andere Vegan Kerstmarkten in EM2 organiseerde. The Green Shift wil zoveel mogelijk mensen motiveren om dagelijks groenere keuzes te maken. De vee-industrie is één van de meest vervuilende industrieën, dus juist op je bord kun je een groot verschil maken, stelt de organisatie. Middels evenementen wil The Green Shift Groningen laten zien hoe makkelijk en simpel het anders en groener kan.