Cultuur & Uitgaan

Expositie Joram Krol in het Groninger Museum

Meer dan honderd indringende portretten zijn vanaf zaterdag 7 oktober te bewonderen in het Groninger Museum. Ze zijn geschoten door Joram Krol die voor de tentoonstelling Can I Be Me veel Groningers – en een aantal niet-Groningers – voor zijn lens had.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Joram Krol
Foto | Joram Krol

Ongeveer negen jaar geleden kreeg Krol voor het eerst een camera in handen. De fotograaf is autodidact en ontwikkelde een krachtige eigen beeldtaal waarbij hij zich probeert te verplaatsen in de leefwereld van de mensen die voor zijn camera staan.

Krol werkt nooit vanuit een vooropgezet plan. Als fotograaf werkt hij in totale vrijheid. Deze manier van werken is te zien in een documentaire die over hem werd gemaakt (Quid pro quo, 2022, te bekijken op YouTube). Daarin volgt Igor de Boer hem door de Groninger straten terwijl hij aan het werk is. e film geeft een uniek kijkje in een onzichtbaar deel van de maatschappij, met mensen die vaak geen aansluiting meer hebben met de samenleving.

Joram Krol – Can I Be Me is te zien in het Groninger Museum vanaf zaterdag 7 oktober 2023 tot en met zondag 3 maart 2024.