Cultuur & Uitgaan

Herfstvakantie barstensvol activiteiten voor kinderen in Stad en provincie Groningen

“Ik verveel me zo..”: kinderen die dit tijdens deze herfstvakantie zeggen of denken moeten héel snel eens een kijkje nemen op een website met vakantie-activiteiten. In Groningen, zowel in Stad als Ommeland, zijn er zó veel leuke activiteiten, dat het lastig kiezen zal worden. Van kinderfilms tot jeugdtheater, en van wetenschap voor hele jonge onderzoekers, tot wandelen op het Wad: het bárst van de leuke activiteiten in heel Groningen tijdens “Oktober – Kindermaand”.


Leestijd: 1 minuut

Herfstvakantie barstensvol activiteiten voor kinderen in Stad en provincie Groningen
Herfstvakantie barstensvol activiteiten voor kinderen in Stad en provincie Groningen

Een volledig overzicht van wat er in Groningen allemaal te doen is, is te vinden op de website “Oktober Kindermaand”, van Visit Groningen. 

In het Museum aan de A in de Brugstraat in Groningen is een leuke tentoonstelling te zien hoe kinderen leefden in het jaar 1672, het jaar van Groningens Ontzet. Groningen werd toen aangevallen door Bommen Berend.

Wie was Bommen Berend en waarom vieren we ieder jaar het Groningens Ontzet? Reis, in het Museum aan de A in de Brugstraat in Groningen, mee naar het jaar 1672 en neem een kijkje in het leven van Lammechien, Idris, Hinrick en Stijntien, vier eigenwijze tieners die in Groningen wonen. De vrienden maken van dichtbij het beleg door Bommen Berend mee; ze zien kogels vliegen en delen van de stad kapotgaan. Maar ondertussen gaat hun leven ook gewoon door (foto boven).

Heb jij altijd al een ridder willen worden? Tijdens een doe-middag woensdag 19 oktober bij de Groninger Archieven leer je alles over ridders. Hoe werd je er een en wat deden ze eigenlijk? Ook krijg je een kijkje in de archieven waar je échte oorkondes en bijzondere schatten van vroeger mag bekijken. Aan het eind van de middag ga je naar huis met je zelfgemaakte ridderoorkonde.